Похоронні хроніки московії. 29.09.2024

Олексій Копитько / Інформаційний спротив

Група «Інформаційний Спротив» продовжує збирати дані про російських солдатів, яких у самій росії визнали вбитими чи публічно поховали. На 23 вересня 2024 року у нашій базі 71979 осіб, за якими є повні відомості, та 380+ імен, де є якісь розбіжності (ми розсортували частину осіб із неповними даними).

За тиждень кількість визнаних у рф втрат зросла на 1073 одиниць.

Російський проект «Медіазона» та російська служба ВВС станом на 27 вересня дають цифру 71057 осіб.

Не втомлююся повторювати, що це найменші втрати вбитими. Ці цифри не відбивають реальну чисельність втрат (яка в рази більша), але дозволяють вловлювати деякі тенденції. Із помітного за тиждень.

Оновлення даних Московської області – ще плюс 88 убитих. В основному це раніше приховані втрати після огляду федерального меморіалу та ще одного цвинтаря. Разом: один федеральний меморіал (тобто поховання у кроковій доступності, на виду) дав +500 убитих за три тижні. Через це регіон вибрався на 6 місце за кількістю публічно визнаних втрат.

На локальному рівні, де значно складніше непомітно та безпечно зібрати дані, заховано багато тисяч вбитих. Причому заховані за згодою сімей убитих найманців, які уникають розголосу задля безпроблемного отримання виплат. Втрати серед насильно мобілізованих (особливо з міст) приховати буде складніше. Це ще один маленький нюанс, чому путін відкладає мобілізацію.

Традиційна рубрика: “Москва і Кавказ – проти росії”.

За тиждень втрати в Інгушетії – 0, у Чечні – 1, Кабардино-Балкарія – 2, Карачаєво-Черкесія – 1. Дагестан – 16 (давно стільки не показували). Москва – 10. Санкт-Петербург – 8.

Брянськ – 10, Бєлгород – 23 (частина старих). Татарстан – 75. Башкортостан – 67. Перм – 43.

Мабуть, регіональні еліти в Казані та Уфі настільки жадібні та отримують від Москви стільки бонусів, що їм не шкода ховати своїх людей пачками. Адже ми фіксуємо далеко не всі втрати. Рота на тиждень – ось орієнтовна кількість убитих із Татарстану та Башкортостану. Плюс поранені. Це маркер, скільки найманців вони мають відправляти на фронт просто для поповнення втрат.

Перм я особливо виділив би. Цей регіон не звучить, мало хто навскидку знає, де він взагалі знаходиться. При цьому за відносними втратами Перм вибралася на друге місце в росії після Тиви.

Все більше сигналів, що на заміну засудженим зростає потік людей із СІЗО. Де-факто будь-який контакт (не лише у кримінальних справах) із російськими «правоохоронцями» перетворюється для дорогих росіян на квиток на фронт: аліменти, порушення правил дорожнього руху (ДТП), кредити. Оскільки явище масове, мають бути соціальні наслідки. Які? Це фахівці трохи пізніше скажуть.

Лідери з визнаних втрат в абсолютних цифрах:

• Краснодарський край – 3128,
• Башкортостан – 2909,
• Татарстан – 2690,
• Свердловська область – 2575,
• Пермський край – 2256,
• Московська область – 2189,
• Челябінська область – 2137,
• Самарська область – 1778,
• Іркутська область – 1698,
• Саратівська область – 1655.

Джерело

 

Ілюстративне фото з соцсереж

Автор