Похоронні хроніки московії 29.06.2024

Олексій Копитько / Інформаційний спротив

Група «Інформаційний Спротив» продовжує збирати дані про російських окупантів, яких у самій росії визнали вбитими чи публічно поховали. Станом на 24 червня зафіксовано 58869 імен з повними даними, ще більше 400 визнані в рф мертвими, але є якісь нюанси.

За тиждень (з 17 червня) зафіксовано 661 вбитого, тобто ритм «+/-100» убитих на добу, яких визнають у рф, зберігається.

Ми продовжуємо спостерігати за Північно-Західним федеральним округом рф. Поки що там немає радикальних змін. У червні обсяг приросту публічних втрат у абсолютних цифрах (4,3%) по ПЗФО можна порівняти з загальноросійськими (4%). Минулого тижня трохи підросли цифри по Комі, Вологодській та Калінінградській областях.

Татарстан став четвертим регіоном (після Краснодара, Башкирії та Свердловської області), який, згідно з нашими підрахунками, показав понад 2000 убитих. У середньому Татарстан показує 50 убитих на тиждень.

Знаєте, що цікаво? Я неодноразово писав, що минулого року спостерігався відчутний розрив у втратах між Башкортостаном і Татарстаном. За однакового населення станом на 1 січня 2024 року різниця втрат в абсолютних цифрах становила 40%. Уфа гнала своїх людей на забій активніше за Казань. Але щось змінилося.

За неповні 6 місяців 2024 року Татарстан показав на 18% більше втрат, ніж сумарно за 2022 та 2023 роки. Розрив у втратах між регіонами скоротився до 8%. Тобто динаміка приросту втрат у Татарстані значно вища.

Тут два логічні пояснення. По-перше, почали більше показувати, щоб розрив між сусідніми республіками не дратував людей. По-друге, це ціна тих матеріальних і статусних благ, які Татарстан збирає завдяки нападу на Україну. Це ціна заводу зі збору “Шахедів”, це ціна саміту БРІКС, «Ігор майбутнього» тощо. Вони радісно хапають понад 1 млн. рублів виплати найманцям і біжать убивати українців.

Для порівняння: за ці півроку публічні втрати в Татарстані в абсолютних числах у 4,5 разів перевищують втрати Дагестану. Якщо зробити поправку на чисельність населення (чоловіків умовно призовного віку), то публічні втрати Татарстану вищі за дагестанські в 3,6 рази.

Ці дані слід сприймати як орієнтовні, бо ми не знаємо, наскільки велике викривлення. Але коли відмінність у рази, то йдеться про тенденції.

Джерело

Автор