Втрати окупантів в Україні за три тижні червня

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Перший показник – це втрати особового складу. За три тижні червня це 23 200 тіл. Очевидно, що побити рекорд травневої м’ясорубки 38 900 не вдасться, але я більш ніж впевнений, що за підсумком червня це буде другий показник за весь період повномасштабного вторгнення в межах 30 тисяч, що теж дуже непогано.

Фактично, це середньостатистичний показник їхнього мобілізаційного ресурсу на місяць. Тобто другий місяць поспіль про жодну компенсацію втрат у плюс говорити не доводиться.

Другий показник – знищення стволової артилерії. За три тижні червня це 922 одиниці. Тобто рекорду у червні бути! А це говорить про те, що контрбатарейна боротьба, і не лише, у питаннях усунення російської артилерії вийшла на зовсім інший рівень.

Цікаво, що тому посприяло, окрім зростаючих поставок артилерійського БК?

Третій показник – спецтехніка. Тут також буде рекорд. Наразі це 186 одиниць, але до кінця місяця буде новий рекордний показник, що перевищуватиме 215. В основному це обумовлено спробами застосовувати РОВ інженерну техніку в Харківській області, зводити фортифікаційні споруди тощо. Ось це і є результатом цих дій.

Четвертий показник не стане рекордним, але ввійде до числа найвищих – знищена автомобільна техніка. На третій тиждень червня це 1175. Як відомо, причиною настільки високих втрат серед автомобільного транспорту є гостра нестача спеціалізованої броньованої техніки в зоні БД, яку замінюють цивільними автомобілями.

Графики: Мінфін

Джерело

 

Ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ

Автор