Паризькі зустрічі Петра Порошенка (фото)

Порошенко на зустрічі з радником Макрона закликав прискорити постачання зброї для ЗСУ

Петро Порошенко провів зустріч з радником Президента Франції, колишнім міністром оборони та закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

«Ми обговорили ініціативу Президента Еммануеля Макрона щодо союзницьких сил для України. У цьому контексті окрему увагу присвятили ситуації на фронті та потребам українського війська заради перемоги. Зокрема обговорили перспективи співпраці з французькими оборонними підприємствами в галузі спільного виробництва високотехнологічної зброї», – повідомив Порошенко у соцмережах.

Він подякував за важливу допомогу Франції та наголосив на тому, що чим більше і швидше Україна отримує всю необхідну зброю та амуніцію, тим швидшою буде наша спільна перемога.

«Наголосив, що санкції проти росії мають зміцнюватися з тим, щоб позбавити агресора можливості поповнювати свої запаси зброї. У першу чергу, це стосується енергетичного сектора, атомної енергетики та зрідженого газу», – переконаний пʼятий Президент.

Як повідомлялось, Петро Порошенко бере участь у престижній міжнародній виставці передових систем наземної та повітряної безпеки Eurosatory 2024 у Франції. Ця виставка відбувається раз на два роки і є однією з найголовніших міжнародних подій у світі озброєнь.

Петро Порошенко проведе переговори з провідними світовими виробниками високотехнологічної зброї та амуніції, а також обговорить перспективи укладення контрактів, спрямованих на зміцнення військового потенціалу Збройних Сил України.

Джерело

 

Порошенко закликав сенаторів Франції підтримати запрошення України до НАТО

Петро Порошенко зустрівся із французьким сенатором, доповідачем із питань України Ронаном Ле Глеутом. П’ятий Президент подякував за лідерство Франції у наданні політичної, економічної та військової допомоги Україні, а також за багатопартійну підтримку нашої держави у Сенаті Франції.

«Обговорили першочергові потреби Збройних Сил України та бачення перемоги над російським агресором. Закликав до активної адвокації членами Сенату Франції якнайшвидшого запрошення України до членства в НАТО як ключового елементу європейської безпеки», – зазначив лідер партії у соцмережах.

«Побажав сестринській республіканській партії успіхів на наступних парламентських виборах у Франції», – написав Порошенко.

Джерело

 

Порошенко обговорив із французьким Спецпосланцем з питань відбудови України енергетичні проблеми та оборонне виробництво

Петро Порошенко в Парижі провів зустріч зі Спеціальним посланцем Президента Франції з питань відбудови України П’єром Хейлброном. Порошенко подякував за глибоке розуміння українських реалій та викликів, що стоять перед нашою державою.

«Докладно обговорили ситуацію на фронті та важливість збільшення допомоги Збройним Силам України. Наголосив, що ми вже довели свою здатність зупинити агресора, тепер маємо його перемогти і разом повернути мир, безпеку і стабільність до Європи та світу. Важливу увагу присвятили допомозі Франції, зокрема перспективам спільного оборонного виробництва, допомозі з розбудовою фортифікацій», – повідомив п’ятий Президент у соцмережах.

«Окремо розглянули ситуацію в Україні, передусім у сфері енергетики та постійних намірів ворога зруйнувати енергосистему держави. Погодилися щодо нагальності спільних зусиль для забезпечення диверсифікації і децентралізації енергопостачання в Україні», – пише Порошенко.

«Предметно розглянули прогрес України на шляху реформ, стан інвестиційного клімату в державі та перспективи залучення прямих іноземних інвестицій, боротьбу з корупцією, а також важливість зміцнення парламентського плюралізму та демократичної стійкості України», – зазначає Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко закликав Францію підтримати запрошення України в НАТО

Петро Порошенко провів зустріч із радником із зовнішньополітичних питань Президента Франції Бертраном Бухвальтером. Він подякував Президенту Франції Еммануелю Макрону за лідерство та креативні стратегічні ініціативи на підтримку нашої держави.

«Предметно обговорили рух України до членства в Європейському Союзі та НАТО як невідʼємних елементів досягнення нашої перемоги над агресором. У цьому контексті привітав затвердження Радою ЄС рамок для переговорів про вступ з Україною, що відкриває шлях до проведення першої міжурядової конференції в межах вступних переговорів 25 червня у Люксембурзі», – повідомив пʼятий Президент у соцмережах. 

«Висловив сподівання на активну адвокаційну роль Парижа у просуванні історичного рішення ювілейного Вашингтонського саміту НАТО щодо запрошення України приєднатись до Договору про НАТО», – пише Порошенко.

«Особливу увагу приділили питанню зміцнення демократичної та енергетичної стійкості України», – зазначає лідер «Євросолідарності».

Джерело

Автор