Лукашенку, де «ядерка»?

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Лукашисти продовжують козиряти своєю “ядерною” зброєю.

Пропагандистське білоруське телебачення вже запарилося знімати сюжети з бравої 116-ї штурмової авіаційної бази ВПС, де на Су-25 розміщують ядерні… хм, ядерні бомби, якими Лукашенко не втомлюється погрожувати ворожому Заходу.

Але ось у мене виникає питання з цього приводу, і не одне…

Питання перше. Навіщо ядерні бомби блюрити та закривати чохлами? Нехай усі бачать, яку грізну зброю “бацьку” передав дружбан пиня! Адже якщо ви з усіх прасок пихкаєте, що у вас є ядерна зброя, який сенс її приховувати?

Питання друге. Єдина ядерна бомба, яку може нести Су-25, – це РН-40. Так, були ще РН-24 та РН-28, але вони у 1980-ті були зняті з озброєння та утилізовані. А ось РН-40 “неофіційно” продовжує залишатися на озброєнні. І, скажімо так, нічого секретного в цій бомбі немає, про неї вже давно відомо все і вся – від ТТХ до зовнішнього вигляду (фото додається).

То що заважало лукашенківському телебаченню показати на пілонах Су-25 встановлену і добре всім знайому, абсолютно не секретну вже років тридцять РН-40?

Питання третє. Якщо на Су-25 встановлено РН-40, то чому так дивно її хвостове оперення розміщено? Поясню. Специфіка кріплення РН-40 в тому, що її оперення на пілонах буде розміщено діагонально, а ось на скрині, де вказано стрілками видно, що оперення вертикальне. Таке розміщення більше властиве ОФАБ-500, наприклад.

Питання четверте. Лукашисти вже давно вихваляються тим, що у них є ядерна зброя, але Су-25, який, типу, є носієм ядерних бомб, так і не спромоглися перефарбувати в “протиатомний” колір. Протиатомний – це особливий відтінок білого, що найкраще захищає літак від світлового випромінювання. Білоруські генерали не знають про це?

І питання останнє. А білоруські “ядерні” пілоти розуміють, що вони є самогубцями? Просто Су-25 – дозвуковий штурмовик, не здатний після скидання ядерної бомби залишити зону ураження. Не кожен надзвуковий винищувач на це здатний, а тут дідок “грачонок”, який навіть за часів СРСР не розглядався серйозно як носій “ядерки”, а тут стільки пафосу!

Власне, зі всього вищевикладеного, гадаю, кожен для себе зробить відповідні висновки, що там у Лукашенка з “ядеркою”.

Джерело

 

Карикатура на заставці: Mykhailo Dunakovskiy

Автор