Вісті з фронтів. 26.05.2024

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Цього тижня багатьох перетрусило повідомлення, яке неправильно було інтерпретовано, як завжди з елементами гострої “зради”, про нібито вихід СОУ з Кринок і, як наслідок, втрату контролю на лівому березі Херсонської області.

Що тут сказати… Відсутність у ряду споживачів інформації елементарних розумових здібностей внаслідок рефлексії на тригери, а не на суть написаного, і призводить до таких казусів з кардинальним нерозумінням.

Загалом, по Кринках нагадаю, що з 20 лютого, коли путін їх оголосив взятими під контроль окупантів, зона плацдарму СОУ розширилася на південний захід на 2 кілометри. Буквально тиждень тому я зазначав, що зона контролю СОУ в Кринках планомірно і цілеспрямовано наближається до Козачих Лагерів, де в покинутих будинках місцевих жителів влаштувалася 810-а ОБр МП ЗС рф, що вижирає останні залишки самогону.

Тому просто взяти і кинути шестикілометрову зону контролю, яку російські окупанти не змогли захопити протягом більше року, – що мало статися? Так само, цікаве спостереження, з-під Кринок протягом останнього місяця приходить дуже, дуже мало відео зі знищеною російською технікою.

Росіяни звели до мінімуму застосування механізованої компоненти в районі цього колись села. Цікаво, чи це якось мало вплинути на дії тактичних груп окупантів? Так. І негативно, а не навпаки.

У зв’язку з цим на початку травня фіксувалося посилення тактичної групи в районі Корсунки свіжими силами 234-го ДШП 76-ї ДШД. Банально не вистачало м’яса для штурмів.

І все-таки, навіть якщо собі уявити такий сценарій, то втрата Кринок – це не втрата всього лівого берега, вздовж якого у нас не один плацдарм, але саме Кринки стали найбільше медійними, а решта залишається в тіні.

Куди та як розширився плацдарм? Скажімо так, відкрийте всіма вами улюблений deepstate і відмотайте цей район на пару днів тому. Щось змінилося? Ні. Ось у тому-то й річ, що навіть найоперативніший сайт спантеличений. І це добре, хоча здогадатися не важко.

Окремо зазначу, що ситуація в Кринках позначиться на Миші Теплинському, і, гадаю, скоро він опиниться на одній лавці з Ванюшею Поповим. Часи, коли за провали нагороджували та відправляли на заслання до Сирії парадами керувати, минули. Мішка цілком міг би звалити ще на початку 2024-го і навіть більше – 20 лютого, як героїчний загарбник Кринок, але, схоже, жадібність фраєра згубила.

Джерело

 

Фото: Генштаб ЗСУ

Автор