Триває робота Форуму української молоді діаспори “Дніпро-2017” (фото)

22 серпня, на урочистому відкритті Форуму організаторів, учасників і гостей вітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

“Українська молодь діаспори – це неймовірний потенціал для підтримки та подальшого розвитку нашої незалежної держави. І ми готові сприяти вам усіма силами. Адже ваші знання, унікальний досвід, вплив на інституції за кордоном – це те, що допоможе інтеграції України до Європейського Союзу та глобального світу”, – висловив переконання Міністр.

Ігор Жданов як волонтер АТО висловив особливу вдячність за небайдужість та готовність допомогти у складний для нашої держави час. Він відмітив значний та неоціненний вклад активістів української діаспори у відродження боєздатності українського війська та протистояння російській навалі. “Ви були одними із перших, хто відгукнувся на потреби фронту, армії, добровольчих батальйонів та українців, які потребують вашої допомоги”, – зауважив посадовець.

Міністр наголосив, що за роки проведення Форум дієвим майданчиком для комунікацій, знайомства, налагодження партнерства, вироблення спільних ідей та поєднання зусиль задля захисту інтересів України.

Ігор Жданов подякував за сприяння в організації заходу міській раді Дніпра, Дніпропетровській обласній державної адміністрації та обласній раді.

Очільник відомства вручив Почесну грамоту Міністерства молоді та спорту президенту Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій Мирославу Гочаку. Президента СКУМО відзначено за вагомий особистий внесок у розвиток співпраці між українськими молодіжними організаціями діаспори, сприяння єднанню і консолідації світового українства, професіоналізм, відданість справі.

Нагадаємо, Форум української молоді діаспори відбувається з 21 по 26 серпня у Дніпрі. Організатором заходу є Свiтoвий Конгрес Украïнських Молoдiжних Органiзацiй (СКУМО). Четвертий рік поспіль Форум проводиться за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Джерело

Автор