Робоча поїздка Петра Порошенка на Сумщину (фото, відео)

Півтисячі FPV-дронів, квадроцикли для евакуації і зарядні станції для РЕБ – Порошенко знову їде на фронт з допомогою

Черговий вантаж техніки на 18 млн грн відправляється у війська. Це півтисячі смертоносних для ворога FPV-дронів, квадроцикли для евакуації поранених, зарядні станції для систем радіо-електронної боротьби і вічний дефіцит – автомобільні шини для вантажівок. Петро Порошенко, який від початку повномасштабної війни тримає звʼязок із понад сотнею бригад та батальйонів, говорить: сили волонтерів виснажуються, а потреби армії навпаки зростають.

«Зараз дуже непрості часи. Події на Сході і на Півдні дають нам підстави тривожитися за наших воїнів. Але нам своє робити. Ми маємо безпосередній зв’язок з більш як 100 бригадами, полками і окремими батальйонами. І ми веземо те, що потрібно саме зараз і вже», – пояснює Петро Порошенко.

«Від 50 до 400 FPV-дронів в партії. Квадроцикли виявилися дуже ефективними для евакуації поранених. Ну а про шини ви пам’ятаєте – це все ще скарб», – показує Порошенко підготовлений на фронт вантаж.

«Справа, якою ми зараз живемо – це РЕБ, кібербезпека і боротьба з російською радіотехнічною розвідкою. У нас непогано виходить. На жаль, я не можу більше про це сказати. Але ви побачите самі. До наших комплексів радіотехнічної розвідки і протидії ворожим засобам «Ай-Петрі СВ» передаємо зарядні станції Bluetti. Веземо їх нашим друзям-військовим», – розповів Порошенко.

«Робимо все, щоб забезпечувати наших воїнів технікою та зброєю, якою вони знищуватимуть ворога на всіх напрямках», – говорить пʼятий Президент.

Як відомо, півроку тому Петро Порошенко інвестував 150 млн грн у розробку та виробництво новітніх комплексів РЕБ «Ай-Петрі СВ». У війська вже надійшли 10 таких установок. Найближчим часом планують передати ще 10 комплексів. За словами Порошенка, треба прикрити системами радіо-електронної боротьби, які ефективні проти російських дронів, всю лінію фронту. Тому проєкт буде масштабуватися. Команда інженерів знаходиться на постійному прямому звʼязку з командирами екіпажів, щоб, не втрачаючи часу, удосконалювати технологічні рішення.

Джерело

 

Стало відомо, кому Порошенко привіз партію потужних ударних дронів «Мамонт»

Легендарна 53-я окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗС України імені князя Володимира Мономаха рік тримала оборону Авдіївки, утилізуючи русню. Саме в цю бригаду Петро Порошенко передав півсотні унікальних ударних дронів «Мамонт» і 400 FPV-дронів «Бандера-бум».

«Мамонти» – це одна з останніх розробок українських виробників безпілотних апаратів. Важкий FPV-дрон «Мамонт» може нести 4-кілограмову бойову частину, з якою здатен подолати відстань у 12 кілометрів. А з меншою бойовою частиною у 1,5 кг максимальна відстань зростає до 30 км. Високі характеристики дрона забезпечуються більшими розмірами та потужними двигунами. Перші серійні безпілотники цієї моделі засвітились восени минулого року на лівому березі Херсонщини, де уражали ворога в районі селища Кринки.

Військові кажуть: дрони і боєприпаси до них зараз – це потреба номер один. Порошенко додає: ефективність використання дронів-камікадзе бійцями 53-ї вражає. «В середньому навіть в умовах протидії РЕБа кількість ефективного застосування FPV – один до чотирьох, один до трьох. У 53-й бригаді – це набагато більше», – констатує п’ятий Президент.

«Ми піклувалися про 53-ю бригаду ще під час важких боїв за Авдіївку, де бригада дуже добре себе проявила. Ми приїхали не з порожніми руками, за моєю спиною – 400 ефпівішок. І перші наші «Мамонти». Це вже більш досконалі, більш потужні машини, з платами ініціації, з батареями», – пояснює Петро Порошенко.

Також бійцям привезли вічний фронтовий дефіцит – 36 шин для вантажівок УрАЛ, 18 шин для КрАЗів і 24 шини для КАМАЗів. «Для логістики, для підвозу БК – в них завжди є потреба», – кажуть бійці.

«Саме бійці 53-ї бригади до останнього дня тримали позиції під Авдіївкою, через які відходили інші підрозділи, чим зберегли багато життів. Дуже радий зустрітися з друзями», – написав Порошенко у соцмережах.

Джерело

 

Порошенко привіз техніку в батальйон, який очолив Андрій Підлісний

Офіцер ЗСУ, колишній морпіх, снайпер, координатор ГО «Res_Publica. Брати по зброї» Андрій Підлісний воює проти російських окупантів з 2014 року. Нещодавно Андрій був призначений командиром 409-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ. Тож турбот молодому офіцерові додалося – матеріально-технічне забезпечення, ремонт техніки, побутові умови для особового складу. Петро Порошенко з командою оперативно відгукнувся на запит комбата «Підлого», частину необхідної допомоги вже привезли.

«Насамперед хочу привітати нашого Андрія Підлісного з новою посадою — командир 409-го батальйону. І хочу привітати 409-й батальйон з новим командиром — Андрієм Підлісним. Наш «Підлий» вже 10 років у війську. А бойового досвіду вистачить ще на десять комбатів. Кілька днів тому Підлісний зателефонував і повідомив про нове призначення, і я вважаю його абсолютно заслуженим. Але він додав: «Петре Олексійовичу, ви ж розумієте: новий батальйон — нові запити» 🙂 . І скинув цілий перелік того, що потрібно», – розповідає Порошенко.

Цього разу у батальйон привезли 100 FPV-дронів «Мольфар», 10 Мавіків, пересувну авторемонтну майстерню на базі вантажівки DAF Layland, прально-душовий комплекс і 2 квадроцикли – їх застосовують для доставки БК чи евакуації поранених із поля бою.

Комбат Підлісний розповідає: ремонт техніки – це потреба номер один. «Техніка, яка була нам передана, не нова. Відповідно потребує постійного ремонту, обслуговування. Хлопці вже подивились майстерню, сказали, що якісна. В першу чергу, вона мобільна. Мобільність грає дуже велику роль. Тим більше, що DAF сам по собі дуже прохідний, відповідно є можливість заїхати у важко прохідну ділянку і здійснити ремонт безпосередньо ні місці. Це грає величезну роль», – говорить військовий.

З такою модифікацією FPV-дронів, як привезли у батальйон, Підлісний вже знайомий. Каже – машинки хороші, а головне, вже оснащені платами ініціації. «Це хороша комплектація. Хлопці мої ними працювали ще в попередньому батальйоні. Там сама по собі хороша збірка цього дрону, ще й є плата ініціації. Хлопцям не потрібно наражати себе на небезпеку, робити якийсь хендмейд», – пояснює Андрій Підлісний. Обіцяє найближчим часом протестувати і квадроцикли – каже, є такі ділянки, де іншою технікою не пройдеш, хіба ще на БТР: «От якраз і спробуємо їх в ділі».

Комбат Підлісний переконаний: підтримка армії потрібна не на словах, а конкретними діями. «Коли отримуєш і бачиш, що це працює на батальйон. Це все потрібно для того, щоб хлопці трохи відпочили. Відремонтували техніку, яку потрібно. Тренувались, поки є час. І готувались до виконання бойових завдань».

«Ми зі «Справою Громад» раді, що маємо змогу долучитись до підсилення боєздатності ще одного підрозділу Сухопутних військ. А «Брати по Зброї» відтепер мають ще одного комбата у своїх лавах. Пишаємося тобою, Андрію! Другу партію привеземо незабаром», – написав Порошенко у соцмережах.

Джерело

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автор