Робоча поїздка Петра Порошенка на Східний фронт (фото, відео)

Порошенко передав FPV-дрони «Пегас» та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону «Да Вінчі»

Петро Порошенко на східному напрямку передав будівельну техніку, FPV-дрони, «Мавіки», пересувні майстерні та інше спорядження підрозділам інженерних військ, танкістам і штурмовикам.

«Легенди. Воїни, яких ви бачите на фото, пройшли всі найгарячіші точки цієї війни. Дехто – з 2014, дехто – вже після повномасштабного вторгнення. Всі – добровольці, і такої Сили Духу, що швидше зігнеться метал. Легендарна 67 бригада, 1 окремий штурмовий бат «Да Вінчі», в якому служать мої близькі друзі і члени «Братів по Зброї», – розповів пʼятий Президент на своїй сторінці у Facebook. 

«Воїни, які вперто стоять на позиціях попри те, що ворог тисне і пре. Ми привезли їм сотню FPVшок «Пегас». При дефіциті снарядів, який сьогодні маємо, — це найпотужніший елемент бойової роботи. Передали і наш надійний ПАРМ на базі DAF Layland та прально-душовий комплекс», – пише Порошенко.

Пересувні авторемонтні майстерні стали бестселлерами серед військових. Техніка постійно потребує ремонту, а тут є всі необхідні інструменти і верстати. Така машина підʼїде всюди, де потрібно швидко полагодити бойову техніку – кажуть хлопці.

«За допомогою неї ми вже зможемо оперативно проводити ремонти, обслуговування техніки. Як бачите, тут є дуже багато станків, дуже багато наборів інструментів», – показує військовий начиння ПАРМу.

«Тут все новітнє. Якщо взяти старі – там всі ключі, станки, воно все має свій ресурс. Тут ми вже бачимо, що повністю новенькі станочки стоять, запчастини. З їх допомогою можна буде гарно ремонтувати. Тому вдячні за це», – додають механіки. Кажуть, найчастіше доводиться лагодити двигуни: «саме деталі двигунів машин. Оскільки машини постійно використовуються, тут бездоріжжя дуже багато».

Хлопці розповідають: намагаються проводити ремонти у більш спокійних точках. Але буває всяке, доводиться працювати і на «нулі»: «не виключені моменти – техніка може поламатися і на передовій. Тому в будь-якому випадку доводиться здійснювати польовий ремонт. І за допомогою цієї машини ми зможемо виїжджати і це робити».

«Для роботи і вдень, і вночі танкістам 3-ї окремої танкової бригади потрібні Мавіки різної модифікації. Тому, окрім пересувної авторемонтної майстерні, ми привезли і DJI Мavic», – показує Петро Порошенко.

«І, звісно, фортифікації. Ми привезли екскаватори, які забезпечуватимуть роботу сил підтримки безпосередньо на «передку». Передаємо їх 47-ій та 48-ій інженерним бригадам. Так наша команда продовжує роботу з побудови фортифікаційних споруд на Сумщині, а тепер і на Сході. Бо ворог скалить зуби, погрожуючи наступом. Вірю, що єдине, що їх чекає, — це отримати по зубах», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Ми дотисли уряд — відтепер за кожні 30 днів, які військовий провів «на передку», додатково до 100 000 виплат він матиме ще 70 000.

Це ще одна важлива позиція, яку ми захищали під час розгляду законопроєкту про мобілізацію — це фінансова мотивація військовослужбовців.

Ми не дамо владі гратись долями воїнів, а Офісу Президента та парламенту залишатись осторонь і тишком-нишком приймати важливі рішення.

Ми і далі будемо боротися і за демобілізацію, і за ротацію, і за те, щоб силовиків відправили на фронт.

* * *

Сухопутні та Десантно-штурмові війська — це ті, хто особисто бачать обличчя ворога. При штурмі чи обороні.

Цього разу СІМ бригад отримали наші FPV-шки. Бо ми робимо все можливе, щоб наші Збройні Сили дивилися на ворога частіше з камер дронів, ніж у прямому бою. Наше завдання — зберегти життя військових. Ба більше, за останній місяць понад половину російських танків знищили саме дронами-камікадзе.

Також привезли хлопцям ще дві авторемонтні майстерні на базі вантажівки DAF Layland, щоб ремонтувати техніку не в інших регіонах, а неподалік поля бою.

Крім нашої допомоги на фронті, ми захищаємо наших воїнів на законодавчому рівні. Говорили з хлопцями і про додаткові 70 000 за 30 днів на «передку», за що ми билися в парламенті і, радий, що нам вдалося дотиснути уряд. А зараз ми продовжуємо боротися за демобілізацію, ротацію та відправку половини силовиків у військо.

Робимо все для допомоги й захисту наших військових!

* * *

Де ще ми могли б зустрітися з «порохоботами», як не на українському Сході, де точаться бої за свободу та незалежність України! 🙂

Хлопці з ДУК попросили на згадку підписати прапор. Багато хто з них воюють ще з 2014 року й кажуть, що на власні очі бачили, як змінювалася та реформувалася армія.

А я скажу інакше: ви і є рушієм цих змін, які ми разом робимо. Саме ви — бойові, не совкові, сучасні солдати, сержанти, офіцери. Пишаюся тим, що ми проходимо цей непростий шлях разом! Бо тільки згуртувавшись довкола армії, зможемо побороти нелюдів.

Правильно хлопці кажуть: нас об’єднує відповідальність, обов’язок та велика-велика любов до України!

* * *

Ми з 10 Гірсько- Штурмовою Бригадою маємо довгу історію чудової та ефективної дружби. Хлопці сміливо та вправно воюють, а ми всіляко допомагаємо 🙂 .

Свого часу навіть віддали їм найцінніше — нашого Степана Барну, який не тільки воює, а і є головним лобістом «десятки» в нашій команді 🙂 . Цього разу привезли на замовлення «едельвейсів» новенький ПАРМ на заміну розбомбленому та 100 FPV-дронів Пегас. А ще — дуже особливий подарунок.

Це — прапор з емблемою бригади. Пам’ятаю, як на День Незалежності вручав бригадам і батальйонам бойові стяги, і щоразу це особливий урочистий момент. Тепер передаємо ще один — мотиваційний. Не слід недооцінювати важливість символів на війні. Хтось скаже, що це дрібниця. Але коли справа стосується бойового духу солдатів, коли символи військової частини омиті кров’ю, дрібниць не буває. Згадайте-но, що ви відчуваєте, коли бачите піднятий український прапор над щойно визволеним населеним пунктом. Символи — це сила.

Колись мій друг Гліб Бабіч, ветеран «десятки», написав для них бойовий гімн — «Подай зброю!». Сьогодні ми допомогли виготовити і передаємо їм мотиваційний прапор у надійні міцні руки. Ці хлопці точно не підведуть. До зустрічі, друзі! Незабаром знову привеземо вам щось корисне 😎 .

* * *

На фронті дуже важко: московська орда тисне, випалює все артилерією та авіабомбами.

Зараз надзвичайно важливо будувати якісні укріплення, які зможуть витримувати постійні обстріли та ворожі «мʼясні» штурми. Що швидше ми забезпечимо наших воїнів технікою для будівництва ліній оборони, то більше людських життів зможемо вберегти.

Тому ми продовжуємо постачати екскаватори Силам оборони. Вони вже активно працюють на Сумщині, де досі зберігається загроза російських атак. Цього разу вони вирушили до бійців 23 інженерно-позиційного полку Сил підтримки, які несуть службу на Східному напрямку.

Хлопці майже цілодобово будують нові фортифікаційні споруди, і для виконання поставлених задач їм необхідні легкі та маневрені копачі, щоб мінімізувати людські зусилля.

Додатково ми з Мариною Порошенко та ГО Справа Громад також передали військовим вантажівку DAF Leyland, прально-душовий комплекс, пилорами та бензопили.

Це вже не перша зустріч із цими хлопцями і точно не остання. Маємо разом забезпечити захист української землі!


Юрій Бірюков

Немає більш простого та ефективного методу тригернути мене в мову ненависті, ніж написати під дописом про допомогу армії цю маячню про те, що Ісус Христос вимагав робити пожертвування тихо. І щось там у цьому дусі.

Слухайте, я серйозно. Ви маєте право вірити у будь-що, це у нас навіть у Конституції написано. Ви маєте право вірити, що є якийсь бог, який абсолютно всемогутній і контролює все за допомогою свого плану, дуже мудрий і любить вас. Ось він у цієї своїй любові, чітко за своїм планом і вбиває щодня на нашій землі військових, цивільних, старих та дітей. Адже все ж за його планом, так? Адже за його планом натиснуть на спуск ракет пілоти сьогодні (чи завтра, чи коли там) вночі? Ви хочете в це вірити – вірте, ваше право!

Але ж у мене інший Бог!

Мій Бог вгризається в кожен метр нашої землі та не дає ворогові захопити нашу країну. Мій Бог зазнає втрат, втрачає друзів і близьких, позбавляється зору, рук і ніг, але воює за вас і за цю країну. Мій Бог стікає кров’ю, але огризається перед ворогом, що сильно перевершує його у кількості. Мій Бог просить допомогти йому, не обіцяючи за це “рай”, – він обіцяє й надалі вас захищати.

Мій Бог — ЗСУ!

Ви не допомагаєте мені. Ви не мені скидаєте гроші на купівлю всіх цих вантажівок, майстерень, дронів та інструментів. Ви допомагаєте йому, моєму Богу – Збройним Силам України. І про цю допомогу треба розповідати, цю допомогу треба показувати! Я так живу та відчуваю, подобається комусь це чи ні.

47 203 140 гривень вашої та Петра Порошенка допомоги вчора доставлено.

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автор