У Молдові активізувалися російські маріонетки

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Так цього тижня башкан Гагаузії Євгенія Гуцул, такий собі Медведчук у спідниці, “домовлялася” з російським Промзв’язокбанком про підключення мешканців Гагаузії до російської платіжної системи, зокрема, “Світ”. Через банківські картки “Промзв’язокбанку” пенсіонерам та бюджетникам нібито здійснюватимуться надбавки та виплати.

Слід розуміти, що “Промзв’язокбанк”, як і платіжна система “Світ”, перебувають під міжнародними санкціями. Іншими словами, на території Молдови аж ніяк не зможе працювати те, про що з кимось там, типу як, домовляється Гуцул. Але навіщо це робиться?

Гагаузія, фактично південь Молдови, переважно проросійськи налаштована, це маргінальний регіон, тобто ментально орієнтований на популізм. І через Євгенію Гуцул саме популістські методики й інтегрують у регіон для, як мінімум, соціального розгойдування. Мовляв, подивіться, Женечка з’їздила до Москви, домовилася про легкі гроші для вас бідненьких, а цей підступний Кишинів, з цією Майєю Санду житія не дає, всі добрі ініціативи блокує!

Важливо розуміти і те, що разом з тим, як Гуцул “домовилася” про якісь ефемерні золоті гори для гагаузів від “Промзв’язокбанку”, вона перорально стала куди активніше ретранслювати ідею відокремлення Гагаузії від Молдови та звернення за допомогою до Росії. Тобто цей Медведчук у спідниці діє набагато агресивніше, ніж це робив Медведчук українець.

Тобто стає очевидним, що головною ставкою в Молдові для росіян стає саме Гуцул, причому вона використовує весь комплекс маргінальних методик, щоб створювати дестабілізуючий ефект, який нібито розхитує країну зсередини.

Ставка ж на найпростіше рішення: вплив на маргінальну масу фінансовою компонентою через природну жадібність є класикою таких гібридних російських сценаріїв. Власне, гагаузьку гібридну діву виводять на вістря атаки. Ось тільки у всіх дів, що Орлеанських, що гагаузьких, той самий кінець. У когось, звичайно, героїчний, у когось, в основному, безславний – клином, що не врізається в історичний контекст.

Джерело

Автор