Чому хвилюється таваріщ Амстердам?

Ростислав Павленко

Мережею шириться камінґ-аут такого собі Амстердама, лобіста УПЦ мп за підтримки Новинського. Серед звичних і нецікавих скарг на «гонєнія» та погроз українським політикам, опірною думкою є заперечення звʼязків УПЦ мп з рпц.

Так чому тоді так хвилюється таваріщ Амстердам щодо ухвалення законопроєкту №8371? Адже проєкт спрямований проти церков держави-агресора і їхніх, як пише статут рпц, «структурних подраздєлєній».

Чому не прибрати зі статуту згадку про грамотку Алєксія московського? Не заборонити в служінні і не засудити священників, які пропагують «русскій мір» із амвонів і сіють ненависть серед українців? Не кажучи вже про тих, які зберігають зброю чи співпрацюють з окупантами.

А віце-премʼєру Стефанішиній та іншим представникам влади варто не ганити публічно США («до НАТО не пускають» і оце от усе), а трохи справою зайнятися. Наприклад, сприяти виступам перед конгресменами і контактам з ними представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. І вимагати скасування незаконної постанови уряду про невипуск депутатів, а фактично перешкоджання їх діяльності там, де виконавча влада явно не справляється.

 

На заставці: На території церков УПЦ мп знайшли «бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку». Фото: СБУ

 

Автор