Приватний завод виготовляє 20 тисяч мінометних мін на місяць

На початку цього року з’явилася інформація, що компанія «Українська бронетехніка» виготовляє 20 тисяч мінометних мін на місяць. Нещодавно у мережі з’явилися фото, як роблять ці снаряди в Україні. Інформацію про це розкрило видання AP, повідомляє Мілітарний.

Приватний мінометний завод відкрили в одній із західних областей України торік.

Ім’я власника розкривають — це 64-річний Анатолій Кузьмін. Він жив у Мелітополі. Після широкомасштабного вторгнення був вимушений виїхати з міста. Його підприємство ТОВ «Мелітопольський завод автотракторних запчастин» захопили окупанти, і зараз ним керує окупаційна адміністрація.

Минулої зими Кузьмін почав управляти розгалуженими майданчиками на заході України, де виробляють корпуси мінометних боєприпасів (мін).

«Я відчуваю, що ми наближаємо нашу країну до перемоги», — сказав Анатолій Кузьмін.

Він планує збільшити виробництво з сьогоднішніх 20 тисяч до 100 тисяч мінометних мін на місяць та розробити двигуни і вибухівку для безпілотників.

Кожен щойно виготовлений корпус снаряда загортається у крафт-папір, упаковується в дерев’яні ящики і транспортується до Румунії чи Болгарії, де їх споряджають вибуховою речовиною.

Разом із транспортуванням та споряджанням процес триває декілька тижнів, після чого вони вже готовими повертаються в Україну.

«Наша мрія — створити завод із виготовлення вибухівки», — сказав Кузьмін, який шукає партнера для цього.

Станом на сьогодні відомо, що будівництвом заводу з виробництва вибухівки в Україні зацікавлена німецька компанія Rheinmetall. Компанія заявила, що заводи в Україні вироблятимуть снаряди, військову техніку, порох і зенітну зброю.

Фото та відео з заводу.

Джерело

 

На заставці: ілюстративне фото. Фото: “Українська бронетехніка”

Автор