Програма СБУ «На тебе чекають вдома» продовжує повертати до мирного життя колишніх бойовиків

На Луганщині колишній бойовик терористичної організації «ЛНР» добровільно відмовився від незаконної діяльності та скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

Правоохоронці встановили, що у квітні 2017 року мешканець Суходільська вступив до незаконного збройного формування бойовиків, де працював водієм вантажного транспорту. За вказівкою російських ватажків брав участь у навчаннях реактивного дивізіону в Красному Лучі та підвозив боєприпаси до установок «Град» та «Ураган».  Побачивши на власні очі, як саме працює важка зброя, усвідомивши, які людські жертви та руйнування може спричинити, чоловік вирішив залишити бандформування.

Він попросив свою матір, яка мешкає на підконтрольній українській владі території, звернутися до Служби безпеки України і повідомити про його бажання повернутися до мирного життя в рамках Програми «На тебе чекають удома». Дочекавшись слушного моменту, він виїхав з окупованої території та добровільно зустрівся із співробітниками СБУ. На даний час колишній водій активно співпрацює зі слідством.

У рамках кримінального провадження слідчі встановили, що він не брав участі в бойових діях, катуваннях і тортурах. З урахуванням бажання чоловіка виправити свої помилки, добровільну відмову від участі в незаконних формуваннях так званої «ЛНР» й активну співпрацю зі слідством, буде розглянуто клопотання про його звільнення від кримінальної відповідальності у відповідності до ч. 2 ст.258-3 Кримінального кодексу України.

Джерело

Автор