Комплекси L3Harris VAMPIRE проти Shahed (відео)

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Чудове відео знищення дрону-камікадзе Shahed-131/136 комплексом L3Harris VAMPIRE.

L3Harris VAMPIRE є наземним комплексом боротьби з БПЛА і не тільки БПЛА, оснащений 70-мм ЗУР APKWS із лазерною системою наведення.

Ракети APKWS використовують технологію напівактивного лазерного самонаведення з розподіленою апертурою (DASALS). Ця система дозволяє розміщувати лазерну головку самонаведення на передній кромці кожної передньої напрямної, синхронізуючи їх.

Крім того, ракети APKWS використовують неконтактні підривники, що дозволяють перехоплювати БПЛА з більшою ефективністю, а завдяки лазерному наведенню ракети, що активується під час запуску, не потрібне захоплення цілі перед пострілом.

Ці комплекси вперше були включені до пакету допомоги США у серпні 2022 року. Перше ж відео застосування даного комплексу було опубліковано наприкінці квітня 2023 року. Дане ж відео є другим верифікованим підтвердженням знищення Shahed-131/136 комплексом L3Harris VAMPIRE.

L3Harris VAMPIRE ефективна та економічна ракетна система ближнього радіусу дії, в потрібній кількості яка стала б невід’ємною частиною щита ППО для Одеси і не тільки. Для Харкова ці системи так само були б дуже важливим захисним елементом протидії нальотам Shahed-131/136.

Гарна система. Але мало.

Джерело

 

На заставці: Система VAMPIRE від L3Harris. Фото: greydynamics

 

АрміяINFORM: Вампіри, що вбивають дрони

Vampire — це абревіатура. Розшифровується Vampire, як Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment, що означає «Модульне ракетне обладнання, яке може розміщуватися на стандартних транспортних піддонах і тому не залежить від виду транспортного засобу».

Автор