Так мав виглядати «мир» на умовах рф у 2022 р.

Ірина Геращенко

The Wall Street Journal розповідає про угоду, за якою пропонувалося завершити війну у ​​2022 році.

Раніше про цей документ згадувала міністр закордонних справ Німеччини.

У документі, датованому 15 квітня 2022 року, описується, як учасники переговорів прагнули покласти край бойовим діям. «Мир» на умовах рф мав виглядати наступним чином:

– Крим залишиться під впливом москви і не вважатиметься нейтральним.

– Україні, незважаючи на можливість вступу до ЄС, не буде дозволено вступати у військові союзи, такі як НАТО.

– В Україну не допускатиметься іноземна зброя.

– Збройні сили України будуть скорочені до певного розміру. росія прагнула обмежити чисельність військ і танків. москва хотіла, щоб чисельність ЗСУ становила 85 тисяч військовослужбовців, 342 танки та 519 артилерійських гармат, дальність дії ракет була обмежена 40 км.

– москва також наполягала на тому, щоб російська мова діяла нарівні з українською.

– Питання про майбутнє сходу України не було включено до проєкту, залишивши його на розсуд путіна та Зеленського під час особистих переговорів.

Ні Армії, ні Мови, ні Віри, ні НАТО. Трагедія Бучі зупинила це…

Маю зазначити, що в Мінських угодах, які так любить згадувати пан Єрмак, не було відмови від територій, обмеження чисельності ЗСУ і навіть натяку на нейтральність чи “второй государствєнний”. Мінські угоди були точно не ідеальні. Але не варто ОП згадувати їх поза контекстом 2014 року… Ну, а на фоні Стамбульских домовленостей, думаю, владі варто розповідати про себе, а не безкінечно згадувати попередників.

Світла памʼять всім замученим окупаційною російською армією. Слава всім воїнам Сил Оборони, які з 2014 року тримають на плечах українську державність.

 

На заставці: Стамбул, 29.03.2022 р. Фото: ЗМІ країни-агресора

Автор