На Сумщині відбулись командно-штабні навчання з територіальної оборони

За планом підготовки підрозділів територіальної оборони оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України на Сумщині відбулись командно-штабні навчання з територіальної оборони.

Всього до участі у заході було залучено близько 500 осіб, які входили до складу загонів територіальної оборони та штабу зони (районів) територіальної оборони з організації взаємодії різних силових структур та цивільних служб.

Під час практичної фази навчань в Глухівському районі Сумської області особовий склад залучався до практичних занять з тактико-спеціальної, військово-медичної, інженерної та вогневої підготовки.

Командувач військ оперативного командування “Північ” генерал-майор Володимир Кравченко високо оцінив рівень підготовки загону до виконання завдань за призначенням.

Варто зазначити, що польові навчання та підготовка загонів територіальної оборони були проведені за підтримки керівництва Сумської державної адміністрації та Глухівської районної державної адміністрації.

За підсумками навчань військовослужбовцям загону були присвоєні чергові військові звання, а кращих відзначили почесними грамотами від командувача оперативного командування “Північ”.

Також за особистий вагомий внесок в організацію та проведення командно-штабних навчань з територіальної оборони керівник органу військового управління вручив нагрудний знак “За службу державі” та почесну грамоту заступнику голови Сумської обласної державної адміністрації Івану Боршошу.

Командувач військ зазначив що, такі приклади ефективної співпраці органів військового управління та обласної державної адміністрації демонструють високий рівень обороноздатності області та держави в цілому.

Прес-служба оперативного командування “Північ”

Джерело

Автор