Спецпризначенці ВСП здійснили навчально-тренувальні стрибки з парашутом з вертольота Мі-8

На одному з аеродромів Львівщини військовослужбовці підрозділів спеціального призначення спеціального відділу Військової служби правопорядку Західного територіального управління ВСП здійснили навчально-тренувальні стрибки з парашутом з вертольота Мі-8 з висоти 600-800 метрів.

Захід відбувався за нестійких метеорологічних умов, пов’язаних з високою температурою повітря та різкими поривами вітру. Тому усі учасники під опікою досвідчених спеціалістів однієї з військових частини ВДВ ЗС України пройшли ретельну підготовку з відпрацюванням дій за кожним елементом стрибка, а також напрацювали алгоритм поведінки в разі виникнення особливих випадків у повітрі та під час приземлення.

Крім того, військовослужбовці відпрацювали питання евакуації бойових груп за допомогою комплекту знімного бортового обладнання «Адаптер-М1», що забезпечує десантування військовослужбовців в один або два потоки, здійснюючи одночасний спуск до двох осіб на кожному канаті, та дозволяє провести одночасну евакуацію до шести військовослужбовців.

Начальник відділення спеціального призначення спеціального відділу ВСП підполковник Тарас Буйна розповів, що отриманий досвід безпарашутної висадки в подальшому дозволить особовому складу, в разі необхідності, ефективно планувати і проводити пошуково-рятувальні операції з надання допомоги потерпілим та їх евакуації, оперативно прибувати до місця посадки в бойовій обстановці, складних метеоумовах та інших позаштатних ситуаціях.

Джерело

Автор