Повертаємо своїх! 230 українських воїнів удома!

Дмитро Лубінець

Яке щастя повідомити, що сьогодні, 3 січня, радісна звістка облетить всю Україну, адже додому повертаються захисники, які тривалий час перебували у ворожому полоні.

Це захисники міста Маріуполь, острова Зміїний… Є оборонці, які були на заводі “Азовсталь”. Це воїни ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, територіальної оборони…

2024 рік дав старт 49-му обміну. І нині вже 2828 захисників удома!

Вітаємо оборонців на Батьківщині! Далі на них чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів, карток і реабілітація.

Вкотре декларуємо, що Україна прагне повернути всіх своїх громадян додому і продовжує працювати заради цього! Дякуємо тим громадянам та членам родин полонених і безвісти зниклих, які вірять у державу і плекають надію на повернення своїх героїв.

Дякуємо й державним органам, а саме Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об’єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ за спільну роботу.

Надалі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і всі його представники працюватимуть над тим, щоб репатріації відбувалися!

_____________________

Дмитро Лубінець -Уповноважений ВРУ з прав людини з 1 липня 2022 року.

“Дзеркало тижня”: Буданов назвав країну, яка допомогла з визволенням українців з російського полону

Серед повернутих є військові, які пробули у полоні майже два роки.
Об’єднані Арабські Емірати надавали допомогу в організації обміну українських полонених, який відбувся у середу, 3 січня.

Автор