Ексклюзивне підсумкове інтерв’ю Петра Порошенка «5 каналу» (відео)

Повне відео інтерв’ю

 

Порошенко розказав, чого очікує у 2024 році

Петро Порошенко в інтервʼю «5 каналу» у відповідь на запитання, де брати сили для оптимізму після двох років важкої війни, сказав: «це непросто. Треба долати депресію, пам’ятати про те, що впасти у відчай це величезний гріх. Треба не просто вірити в перемогу, а треба робити все те, що ти можеш для того, щоб перемогу наблизити», – говорить Петро Порошенко.

«Триматися разом, тим більше, що я розумію, що жити стає важче і донатити благодійним фондам важче, і грошей залишається менше, але ми маємо все зробити, щоб рванути штангу», – говорить Порошенко.

«Чи допускаю я, що в 2024 році війна може бути закінчена? Я хочу сказати головну позитивну новину – так, я це допускаю. Що я для цього роблю? От завершилася моя 68 поїздка на фронт за ці 667 днів. Кожна моя поїздка на фронт – це 5, 10, 15, 20 млн грн. допомоги, яку дуже чекають наші воїни. Вони відчувають, що з ними український народ, вони – справжня еліта українського народу. Ми все зробимо для того, щоб ми перемогли. І ніяка росія, яка не має мотивації, незважаючи на свої гроші, зброю, всіх цих «вагнерів» та інших – їм ніколи нас не перемогти», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Не можна втрачати віру в перемогу – треба робити все, щоб її наближати

Петро Порошенко в інтервʼю «5 каналу» нагадав про перші дні повномасштабного вторгнення у Києві і закликав вірити в перемогу України.

«На початку повномасштабного вторгнення в Києві був страх, причому страх, який паралізує все. Страх, який виштовхнув, вичавив 30-40% людей, які були в Києві. Черги, які були, були страшні. І була залізна рішучість тих, хто залишився», – говорить Порошенко.

Він розказав, що до 12 години 24 лютого в офісі на Лаврській вже було 2 тисячі людей, які прийшли по зброю.

«Були ті, хто об’їхали 4 чи 5 ТЦК, військкоматів, вони всі були зачинені. Приїхали в СБУ, двері були зачинені, приїхали в силові підрозділи – зачинені. Приїхали сюди, бо їм сказали, що тут Порошенко роздає зброю. Дійсно, я зустрівся із Зеленським, ми отримали 8 тисяч автоматів. Укомплектували, вивели техніку, побудували блок-пости, все інше. Це був один настрій. Нація була єдина. Народ був єдиний, народ був рішучий для того, щоб зберегти країну», – згадує Порошенко.

«А який зараз настрій? Зараз настрій інший. Хтось думає, що віна вже закінчилася. Це категорично неприйнятно. Бо величезні випробування ще попереду. Для когось – це величезна втома. За рівнем відчуттів – ти вже просто не реагуєш назовні. І тут потрібно дати відпочинок. В тому числі це стосується частини воїнів на передку», – вважає Порошенко.

«Але більшість не просто вірить у перемогу. Бо я не приймаю зараз цей вислів «вірю в перемогу, вірю в Збройні Сили, надіюся на них». Питання не у вірі і не у надії. Питання у тому, що кожен з нас може зробити для того, щоб допомогти Збройним Силам наблизити перемогу. Все ще йдеться про існування держави. Я би дуже хотів робити все можливе для того, щоб єдність українського народу була повернена. Віра в перемогу була повернена. Втома була подолана і страх не з’являвся», – говорить пʼятий Президент.

«Я можу твердо наголосити: причин для страху немає. Боятися путіна – шкідливо. І віру в перемогу втрачати аж ніяк не можна. Я дуже радію, нехай може і з завищеними оцінками, але соціологічні опитування показують, що все таки більшість українців вірить у перемогу. І це дуже добре», – говорить Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Мої політичні амбіції – перемога України

Петро Порошенко в інтервʼю на «5 каналі» сказав, що для нього першочергове завдання – це перемога України.

«Мої політичні амбіції, так само як і моєї команди – перемога. Ні про що інше ми не можемо і не маємо права думати. Саме тому більше 50% свого робочого часу я займаюся організацією. Це не просто допомога армії, а це постановка озброєння, розвиток ВПК, виробництво зброї, виробництво забезпечення для Збройних Сил. Якщо ви зайдете, ви побачите подяки більше сотні бригад, окремих батальйонів. Скрізь там служать мої друзі, і кожному з них команда Фонду робить все для того, щоб допомогти», – говорить Порошенко.

«Після перемоги ми проговоримо про відповідальність, про політику, про амбіції та про те, якою буде Україна, але точно вам хочу сказати, вона буде іншою. Не буде повернення в 2013 рік, не буде повернення, ніколи не буде такого, що було навіть як в 2019 році. Українці інші, Україна інша, від нас з вами залежить, щоб Україна була кращою. Якщо казати одним словом, це і є моя політична амбіція», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко: Кошти на «єдиний марафон» – це бюджет однієї бойової бригади

«Єдиний марафон» коштує більше 2 мільярдів гривень, а це дорівнює бюджету однієї бригади – про це в інтервʼю «5 каналу» сказав Петро Порошенко.

«2 мільярди гривень у нас вимірюються дронами, FPV-шками. Я можу наголосити, що це бюджет за весь час війни однієї бригади. Ті, хто прийняв рішення і фінансує корупційно «єдиний марафон», забрав гроші в повному складі в однієї бригади. І на сьогоднішній день ця бригада не була сформована, бо залишилася без грошей через «єдиний марафон». За це точно доведеться відповідати», – говорить Порошенко.

«Нічого ні по контрпропаганді, ні по єдності він не дає. Він створює «теплу ванну» для окремих політиків. Навіщо? Дуже дорога ціна. Кожен в Україні повинен знати правду і, виходячи з реалій цієї правди, планувати подальші дії», – наголошує Порошенко.

«Український народ дуже дорослий. І це показали два Майдани, це показала відповідальність дій під час початку війни у 2014 році, широкомасштабної агресії після 24 лютого 2022 року. Він потребує, щоб з ним говорили як з дорослим мовою правди. А не рожевими окулярами, липкою, слизькою, солодкою масою «єдиного марафону», якому ніхто не вірить», – вважає пʼятий Президент.

Джерело

 

Порошенко пояснив, для чого потрібен уряд національної єдності

Петро Порошенко в інтервʼю на «5 каналі» пояснив, що створення уряду національної єдності потрібне для ухвалення непопулярних, але життєво важливих для збереження держави рішень.

Він навів приклад Ізраїля, де влада обʼєдналась з опозицією одразу після масованої атаки ХАМАСу. «Жахливий був рейтинг у людини, яку я дуже добре знаю, багато разів з ним зустрічався – Нетаньяху, прем’єр-міністр Ізраїля. Він якраз тільки почав судову реформу, яка рятує його від відповідальності, народ це не підтримав. І в перші години війни він каже: перше, з чого я починаю – національна єдність. Що робиться для цього? Коаліція національної єдності. Як вона робиться? Навіть якщо нема посад в уряді – ми робимо міністрів без портфеля. Всі доєднуються до коаліції. Тому що – непопулярні рішення. Бо популярні рішення – і так всі залюбки приєднаються. А непопулярні рішення, які як повітря потрібні країні для того, щоб виграти, мають приймати ті, хто представляє народ, і вони демонструють це об’єднання», – пояснює Порошенко.

«Нам це вдалося на початку широкомасштабного вторгнення. І потім цей процес був під ерозією. І зараз нам треба повернутися до цього. Нам треба спільно приймати потрібні, нехай і непопулярні рішення. Розділяючи за це відповідальність. І виходити на результат. Нам потрібен результат», – наголошує пʼятий Президент.

«Навколо чого має бути єднання? Єднання має бути не навколо Порошенка, єднання має бути не навколо Зеленського, чи будь-кого іншого. Єднання має бути навколо Збройних Сил України. І недарма, бо український народ дуже мудрий, на сьогоднішній день найбільшим рівнем довіри користуються вже не церква, не політики, а Збройні Сили. Вони вибороли це право», – переконаний Петро Порошенко.

«Це і є той стрижень, той кристалізатор, навколо якого має бути побудована єдність українського народу. Коли вона так буде побудована – все у нас вийде», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

Фото:: скриншоти відео

Автор