Петро Порошенко у Галіфаксі (фото, відео)

Порошенко у Галіфаксі закликав союзників не зволікати з допомогою Україні, бо кожна затримка сприяє путіну

Петро Порошенко на Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі закликав західних союзників не затримувати допомогу Україні, бо кожне зволікання працює на путіна. Порошенко наголосив, що саме росія найбільше зацікавлена у дестабілізації ситуації у світі, тому інструктори ПВК Вагнера тренували терористів ХАМАСу перед нападом на Ізраїль.

«Я абсолютно впевнений у причетності росії, і це військовий злочин, який слід негайно розслідувати. Я особисто знаю як президент України, який стиль бойовиків Вагнера, вони атакують нас з 2014 року. Вони використовують таку ж тактику, як ХАМАС в Ізраїлі. Вони називають це «м’ясний наступ», незалежно від того, скільки терористів загине. Вони не дають їм жодного шансу повернутися, відкривши вогонь. І Вагнер доручив тренувати терористів ХАМАС на Близькому Сході, включаючи Сирію, ймовірно, і у Газі», – заявив Порошенко.

«У нас спільний ворог, зловмисник. І це ще одна причина, чому ми повинні бути єдиними. У наступному році буде 70 виборів для понад трьох мільярдів людей. Будь ласка, не допустіть, щоб Україна стала заручником виборчих кампаній. Оскільки ми говоримо про цінності, ми не говоримо про політичну перемогу, гроші чи щось інше. Ви повинні обрати між грошима і цінностями», – зазначив пʼятий Президент.

«В українській війні немає сірої зони, лише біла і чорна. І якщо ви хочете сидіти осторонь – ви на темному боці. Якщо ви хочете відкласти рішення – ви на темному боці. Якщо ви хочете зупинити, призупинити або використати українську справу з будь-якої іншої причини – ви на боці путіна. Тому що це – зволікання, а ціна, яку ми платимо за зволікання, величезна», – застерігає Порошенко.

Він подякував партнерам за допомогу і зброю, яку вони надають Україні, однак зауважив, що це має відбуватися вчасно. «Якщо ви зволікаєте рік, це дозволяє путіну будувати лінію Суровікіна. Якщо ви зволікаєте на півтора року, ви допомагаєте путіну розробляти систему протиповітряної оборони. Сьогодні, коли ми проводимо наступальну операцію в Авдіівці, ми маємо повне панування ВПС росії в повітрі. Тому, будь ласка, не зволікайте», – закликав Петро Порошенко.

«Позавчора я був на позиції на сході нашої країни, побачив і навіть проїхав на американському «Абрамс». Браво! Нам це було потрібно рік тому. Але принаймні зараз це зміцнює нашу спроможність. Але зверніть увагу, це зовсім інша війна. Такого типу війни у світі ніколи не було. Це війна дронів. Це війна систем радіоелектронної боротьби. А ефективність маленьких і дешевих безпілотників FPV може бути більшою, ніж велика високоточна артилерія», – зазначив Порошенко.

«Будь ласка, зберігайте єдність. Будь ласка, робіть максимум, що можете. Наприклад, ви сказали, що у нас є дискусія щодо бюджету в США. Будь ласка, використовуйте гроші, заморожені як російські активи. 300 мільярдів просимо негайно направити на посилення української армії. Тому що це найкраща інвестиція, яку ви можете собі уявити», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Галіфаксі: Україна бореться за вільний світ, а путін хоче його зруйнувати

Петро Порошенко на Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі (Канада) заявив, що Україна у війні проти російської агресії захищає увесь вільний світ, захищає демократію. Відповідаючи на запитання, що спільного між війною в Україні і атакою ХАМАСу на Ізраїль, пʼятий Президент наголосив: першочергове джерело війни у світі – це путінська росія та її сателіти.

«Перш за все я хочу віддати шану українським воїнам. Авдіївка – це місто на сході України, яке зараз бомбардує росія. Коли почалася війна, там було 27 тисяч людей. Сьогодні в Авдіївці проживає 500 чоловік. А чи знаєте ви, скільки російських терористів і окупантів було знищено в Авдіївці за останню добу? 451. Це – ефективність Збройних Сил України, які щодня забезпечують свою роботу для захисту світу. Кожен день затримки постачання зброї, затримки постачання технологічної зброї, затримки механізму посилення санкцій вартує сотні мирних жителів, сотні військових», – зауважив Порошенко.

«Водночас я хочу донести до вас меседж, що Україна воює не тому, що путін прийшов забрати Донбас, чи Запоріжжя, чи Херсон чи навіть Київ. Україна «має бути зоною впливу» росії разом із усім так званим радянським блоком. Все це справжні причини. А не мілітаризація чи денацифікація. Це війна проти всього вільного світу», – зазначає пʼятий Президент.

«Україна бореться за весь вільний світ. Україна – це демократія. Ця війна – проти української демократії, тому що путін розпочав війну в 2014 році лише тому, що Україна хоче бути членом НАТО та ЄС. І ми забезпечуємо реформи. А джерело війни, причина війни, ініціатор війни в Україні і точно в Ізраїлі – це путін, росія і російські поплічники – Іран, Північна Корея. Отже, у нас спільний ворог. Тільки є одна різниця. Українська війна в 50 разів більша за ізраїльську. У 50 разів за територією, у 50 разів за полем бою, у 50 разів за військовою потужністю», – зазначив Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Галіфаксі обговорив з Пенні Пріцкер допомогу Україні з боку США та союзників

Петро Порошенко, який бере участь у Міжнародному безпековому форумі у канадському Галіфаксі, обговорив із спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер економічну ситуацію та ключові виклики для нашої держави.

«Кожна зустріч з Пенні Пріцкер надихає упевненістю та оптимізмом. Завжди цінував її мудрість і професіоналізм та розуміння українських реалій. Так було коли вона очолювала міністерство торгівлі США. Так є тепер, коли пані Пріцкер — спеціальний представник США з питань економічного відновлення України», – написав Порошенко у Facebook.

«Сьогодні під час Міжнародного безпекового форуму в Галіфаксі ми обговорили економічну ситуацію в Україні, ключові виклики у відсічі російському вторгненню, необхідність сталої допомоги Україні з боку США та союзників. Знаю, що в особі Пенні Пріцкер маємо твердого прихильника та адвоката нашої держави. Разом переможемо!», – пише Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Подякував Голові Halifax International Security Forum, справжньому другу України Пітеру Ван Праагу за зразкову організацію форуму, потужну представленість західного політичного та військового істеблішменту, а також за ключову увагу до питання підтримки України до нашої спільної Перемоги.

Продовжуємо просування формули нашої Перемоги!

Щира розмова з міністром оборони Литви Arvydas Anušauskas.

Подякував за неоціненну всебічну допомогу Україні з боку Литви у зміцненні нашої безпекової та демократичної стійкості. Як і десять років тому з перших днів Революції Гідності та драми Вільнюського саміту Східного партнерства Литва залишається в когорті наших найнадійніших союзників.

Бʼємось разом до нашої спільної перемоги.

Автор