Прості речі для порятунку

Ростислав Павленко

1. Викритих і підозрюваних зрадників України з гучними іменами (Дубінський, Деркач, Шуфрич, Кузьмін, Портнов тощо) обʼєднує одне. Всі вони «повідомляли» про уявні «злочини» Петра Порошенка.

Для пришвидшення роботи слідства варто ретельно проглянути списки таких «скаржників» – певно, перелік зрадників поповниться, а Україна стане безпечнішою.

2. Час «дипломатії яскравих фантиків” давно минув, вони шкодять.

Для того, щоб гарантувати допомогу союзників Україні, треба говорити з усіма політичними силами там по питаннях, які їх цікавлять щодо України. Подолання корупції, верховенство права, свобода слова… Створювати для цього спільні механізми.

3. Проблеми всередині країни множаться, старі методи явно не працюють.

Щоб досягти ефективності рішень, необхідний Уряд національної єдності – професіоналів, незалежних від мудрагелів з Банкової.

4. Влада розбещена тим, що проводить у парламенті практично будь-що голосами «слуг», уламків опзж та представників різних фракцій і груп. При тому опзж заборонена за антиукраїнську діяльність.

Відсторонення її представників від прийняття рішень у парламенті (голосувань, роботи в комітетах тощо) змусить владу чути аргументи.

5. Складна ситуація на фронтах вимагає єдності навколо ЗСУ.

Спроби перекласти на військових відповідальність, особливо за провали підготовки до повномасштабного вторгнення, ведуть до катастрофи.

Натомість слід зосередитись на забезпеченні питань, піднятих, зокрема, Главкомом Залужним.
Авіація, протиповітряна/протиракетна оборона, безпілотники, радіоелектронна боротьба, контрбатарейна боротьба, (роз)мінування, мобілізаційна підготовка.

Ці кроки вестимуть до Перемоги, ЄС і НАТО. Зволікання дорого коштує Україні.

Як думаєте, що з цього буде виконано? Коли, як і ким?

Говорили про це з Alex Bliznyuk на Телеканалі “Прямий”.

Автор