Порошенко привіз техніку у підрозділ РЕБ (фото, відео)

Ефективні засоби радіоелектронної боротьби проти російських дронів – одна з найбільш гострих проблем на фронті. Як говорять військові фахівці, зараз потрібні мобільні установки, які дозволяють оперативно пересуватися вздовж лінії фронту і «давити» вороже обладнання – зв’язок дронів-розвідників з дронами-камікадзе.

Днями Петро Порошенко оголосив про новий масштабний проєкт на 150 млн грн з виробництва потужних українських систем радіоелектронної боротьби, а сьогодні привіз техніку у підрозділ РЕБ. Порошенко долучився до виробництва мобільних установок РЕБ – і перша машина вже вирушає на фронт. «Серед п’яти пріоритетів найбільш важлива потреба ЗСУ, про яку ви чули за останні чотири дні, – це РЕБ. Засоби радіоелектронної боротьби, які здатні протидіяти «Ланцетам», «Орланам», «Залам» та іншому непотребу російських орків, які дуже дошкуляють нашій обороні і нашому наступу», – говорить Порошенко.

«Ми започатковуємо нову співпрацю з розробки, виготовлення, монтажу і запуску засобів РЕБ, які базуються на обладнанні наших партнерів. Тут є значна німецька складова, тут є італійська, французька складова, і є робочі руки нашої команди. Обладнання, комплектація, запасні частини. І з цієї колаборації виходять дуже ефективні вироби. Один з них стоїть за моєю спиною і сьогодні вже від’їжджає на фронт», – пояснив Порошенко.

Військовий з підрозділу РЕБ додає: «мобільний РЕБ – це швидке пересування. Якщо не будемо швидко пересуватися – нас одразу знищать. Нам потрібно працювати на передовій. Не передовій – це найближча лінія зіткнення, де може під’їхати машинка. Швиденько відпрацювала і покинула своє місце», – розповідає боєць.

«Цей комплекс саджає «Орлан» або «Залу» на відстані мінімум 15 км. В ідеальних умовах це буде значно більше. Без «Зали» чи «Орлана» дрони-камікадзе «Ланцет» не можуть працювати. Коли система пеленгації знаходить відповідний засіб потужності, вона здатна його саджати і саджає», – пояснює Порошенко.

«Нам також передають сьогодні ремонтну майстерню, яка буде допомагати бійцям на передовій. Машини будуть у найкоротший термін ремонтуватися та продовжувати виконання бойових завдань. Зараз це дуже проблемне питання, але з цією машиною буде швидше. Бо поки що ремонтуємо на інших підрозділах і через волонтерів, своїми силами. Також нам привезли генератори і шини. Це запасні шини для нашої машинки і генератор для забезпечення безперебійного живлення, щоб ми могли у будь-яку погоду, у будь-яких умовах виконувати свої бойові завдання», – говорить захисник.

«Ми робимо все за один день, отримуємо перелік того, що потрібно – які комплектуючі, які запасні частини, які послуги, який бюджет на обладнання, монтаж, і протягом доби це вирішуємо», – говорить Порошенко.

«РЕБ – це врятовані життя, це збережений темп наступу, це закривання очей російської розвідки. Тому треба концентруватися на цьому. Ми бачимо, що росіяни за час з 24 лютого 2022 року зробили величезний прогрес. Нам треба їх випереджати. Не відставати, а випереджати для того, щоб їм не залишати жодного шансу. Саме в такому стилі ми маємо перемагати ворога – і ми переможемо», – переконаний Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Хто стане переможцем у війні дронів і технологій — вирішить… РЕБ.

Сьогодні спілкувався з неймовірними профі, які продивилися на рівні частот кожен сантиметр українського фронту. На них полюють «з того боку» усім, що тільки може наносити шкоду. А вони — вміють знайти орка навіть по годиннику з блютуз.

Я пишаюся тим, що ми тепер — одна команда. Яка вироблятиме мобільний комплекс РЕБ. Не можу показати і розказати все — занадто дорогоцінні деякі подробиці.

Військові кажуть, що у цій технології не може бути дрібниць. Мобільність, швидке пересування, радіус дії — українські засоби радіоелектронної боротьби повинні мати більшу технологічність, ніж російські.

Не громіздкі антени, а «нафарширований» технологіями пікап. Він під’їжджає на лінію зіткнення, гасить зв’язок противника, засліплює «Зали» та «Орлани», щоб вони не коригували «Ланцети» по наших позиціях. А в цей час наші дрони відпрацьовують проти ворога.

В нас ВЖЕ немає зайвого часу. Перевага у РЕБ потрібна на вчора. Тому ми швидко приймаємо рішення і у зв’язці з військом — готуємо масштабну протидію ворогу.

Ми задавимо їх — на землі і в небі. Це я вам обіцяю.

* * *

Не скажемо де і не скажемо з ким, але сьогодні розширюємо нашу співпрацю по виготовленню засобів мобільного РЕБу.

Це — новий етап нашого амбітного і масштабного проекту. Нагадаємо, ми хочемо “зробити невидимою” для ворога кожну бригаду ЗСУ.

З виду — це просто пікап із боксами в кузові й ноутбуком в салоні. Але насправді ці машини здатні посадити російські Орлани, Зали, Ланцети та інші безпілотники на відстані до 15 кілометрів. Пеленгують, визначають локацію і блокують роботу всього цього російського непотребу, який шкодить нашим ЗСУ: ударних і розвідувальних дронів, точок скупчення радіозв’язку і навіть можуть зіпсувати навігацію літакові. А потім дуже швидко міняють локацію, зберігаючи особовий склад та техніку. Обладнання у цих машинах німецьке, італійське та французьке. Комплектація, програмне забезпечення, запасні частини, виробництво — українські. Робочі руки – нашої команди.

Перший комплекс РЕБ вже пройшов бойові випробування. Я особисто бачив фото ZALA та Орланів, яких цей красень посадив, зберігши життя бійців та темп наступу. Після перемоги покажемо 🙂 .

А оскільки на війні немає дрібниць, хлопці одразу замовили в нас обладнання для підтримки цих та інших засобів боротьби. Це ПАРМ, генератори та шини, які допоможуть ефективніше працювати у важких погодних умовах зими.

Чим більше та сучасніше український РЕБ — тим менше російського непотребу в українському небі.

Аби перемогти, нам необхідно випереджати російську армію в технологіях, засобах та озброєнні.


Юрій Бірюков

Сучасна війна — війна не лише артилерії та піхоти, танків і РСЗВ. Сучасна війна, мабуть, у першу чергу, війна БПЛА та систем радіоелектронної боротьби.

А тепер дивимося вступну інформацію за новим проєктом.

1) Дуже специфічне, унікальне та ефективне обладнання – отримано по лінії допомоги міжнародних партнерів. Радіус дії в десяток кілометрів, можливості придушення широкого діапазону частот, аналізатори та унікальне програмне забезпечення. Задавить fpv, зведе з глузду Орлан-10, задушить Ланцет.

2) Абсолютно нові та дуже потужні пікапи – отримано по лінії допомоги міжнародних партнерів.

Ось тільки є маленька проблема: у цьому випадку це були різні країни та різні програми допомоги. І поява проєкту встановлення ЦЬОГО обладнання на ЦЕЙ пікап є результатом оптимізації вже наших військових.

Справа за малим. Для створення цього комплексу потрібно докупити енергетичне обладнання, додати потужні генератори, кілька комп’ютерів, великі акумулятори тощо. Цінник на одну машину виходить 672 544 гривні, а таких комплексів вже зараз є 6 штук. Разом вийшло 4 035 264 гривень, із яких половину традиційно сплатить Петро Порошенко.

І ось питання — чи потягнемо ми оперативно зібрати 2 мільйони гривень?

 

Допомогти армії просто:

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

 

Автор