Досвід чернігівської «Мережі безпеки» перейматимуть поліцейські в інших регіонах країни

Голова Національної поліції схвально оцінив систему, з допомогою якої поліція Чернігівської області має інформацію про оперативну обстановку в регіоні. Територія, яку охоплює система «Мережа безпеки», включає навіть відділки поліції, віддалені від обласного центру до 200 кілометрів.

Сьогодні, 18 серпня, голова Національної поліції України Сергій Князєв прибув з робочим візитом до Чернігова. Глава відомства відвідав Управління патрульної поліції та Ситуаційний центр обласної поліції. Там Сергій Князєв ознайомився із функціонуванням системи «Мережа безпеки».

Ця система є унікальною в тому, що вона вперше в Україні охопила територію області в цілому, а не лише якесь окреме місто.

Сергій Князєв позитивно оцінив роботу поліцейських Чернігівщини при створенні цієї системи. «Мережа безпеки» дає правоохоронцям інформацію про оперативну обстановку в регіоні у режимі реального часу.

«Багато напрацювань мені сподобалося. Ми будемо їх втілювати в інших регіонах», – зазначив глава Нацполіції України.

У системі вже працює понад 160 «розумних» відеокамер, у планах – підключення ще близько 300 таких камер. Вони не просто фіксують інформацію в полі їхнього зору, а збирають і аналізують її. Зокрема, система виявляє автомобілі, що перебувають в розшуку, інформуючи про це оператора центру і патрульні наряди.

У перспективі систему планують «навчити» розпізнавати не лише номери та марки автомобілів, але й обличчя людини. Загалом до системи планують підключити ще близько 300 таких камер.

Нагадаємо, проект «Мережа безпеки» у поліції Чернігівщини презентували у середині червня цього року.

Джерело

Автор