Ми нікому не дозволимо топтатися по памʼяті загиблих Героїв

Ірина Геращенко

Я не збиралася реагувати на безумні «опитування» пані Безуглої, яка свідомо провокує і розколює, якби не цей її останній пост.

Написаний в момент, коли Європейська Солідарність оплакує нашого друга, зовсім дитину, Мирослава Ляшка. Вчора він загинув під Вугледаром. Його юна дружина чекає дитя…

Минулого тижня ми поховали нашого Сергія Іконнікова, ми бігли з прощання з ним з Майдану в Раду на голосування за церковний закон.

Я починаю плакати, як згадую Сергія і Мирока. Ми плачемо, слухаючи пісні Гліба Бабіча і згадуючи наших друзів, з багатьма нашими регіональними лідерами ми познайомилися на Майдані.

Депутати облради від слуг, партії Марʼяни, і досі на вибачилися перед родиною загиблого Oleg Barna.

Немає регіону, де б не було могил наших загиблих колег. Відвідуючи Харків чи Львів, Черкащину чи Запоріжжя, Франківщину чи Дніпро, ми йдемо не в партійні офіси, а на цвинтар – вклонитися памʼяті Тараса, Сергія, Олега, Олександра, наших друзів.

В нашому партійному офісі – портрети в чорних рамках. Наша Небесна Сотня. Наша Найкраща Рота. 70 партійців, активістів, депутатів різних рівнів «ЄС» загинули на фронті. 70. Це страшна цифра. Це наші дуже близькі друзі та побратими. Це наші регіональні лідери, це наша молодіжка. І ми нікому не дозволимо топтатися по їх памʼяті.

Сотні наших партійців поранені. Більше 2500 наших партійців воюють на фронті, на найгарячіших напрямках. Майже бригада. І в окопах вони не ділять своїх побратимів за партійними прапорами, там всі за Україну. В той час як в тилу правляча партія глумиться над памʼяттю наших загиблих.

Фракція «ЄС» публічно звертається до керівництва парламенту, регламентного комітету і голови партії СН Шуляк із вимогою негайно вибачитися перед памʼяттю наших загиблих. Мені соромно за Київ, який обрав Безуглу депутаткою.

Дуже боляче, що така ницість може бути в парламенті.

Я приношу вибачення родинам всіх наших загиблих і обіцяю захистити їх памʼять від неадекватів із правлячої партії.

Направили звернення на керівництво ВР з вимогою відкликати Безуглу з комітету нацбезпеки.

* * *

Зареєструвала постанову про відкликання депутатки Безуглої з комітету нацбезпеки. Бо її заяви – це розпалювання ворожнечі та знецінення десятків тисяч українців.

На міжнародній конференції на тему «Рівність в політиці та інклюзивність відновлення» запитала голову партії СН, як рівність, гідність та інклюзія корелюються з публічними образами, розпалюванням ворожнечі та розколом суспільства, які практикує її колега пані Безугла.

Й чи не збирається пані Шуляк вибачитися від імені партії за дії Безуглої.

«ЄС», яка робила все для єдності в країні після початку повномасштабного вторгнення, обурена.

70 наших партійців загинули. Це їх Безугла збирається посилати під Авдіївку чи куди там ще?..

Послухайте відповідь пані Шуляк.


Валерій Прозапас

На думку всенародної улюблениці членкині комітету ВР з нацбезпеки Безуглої “якщо роту нардепів ЄС відправити в Авдіївку, то ми отримаємо Дебальцево-2 або Мінськ-3” ©.

Ну, Авдіївку при Мінських не здавали, на відміну від Маріуполя при Оманських.

А з батальйоном депутатів-слуґ в парламенті ми отримали Чонгар, Бучу, втрату півдня та яйця по 17 в розпал боїв за Бахмут – з цими досягненнями ніяке Дебальцеве не зрівняється.

Тому йуморок Мар’яни Володимирівни такий собі, хоча частині населення зайде так само як “ебонітовиє палочкі”, “просто подвігают граніцу” та “термос”.

Але цікаво, це вона транслює офіційну позицію своєї богоспасаємої партії?


Олексій Петров

Читаючи черговий (вибачте) висер Слуги народу Марʼяни Безуглої, вчергове думаєш ось що.

Наступний склад Верховної Ради мусить отримати свої мандати виключно після проходження психіатричної експертизи.

Але тим не менше. Коли такі, як Безугла маніпулюють Дебальцево-2 або Мінськом-3, варто нагадати одну маленьку, скажімо так, дрібницю. А саме нагадати, де проходила лінія фронту у березні 2015 року, 2016-го, навіть у 2019 році? І де вона проходила вже у березні 2022?

І я навіть не уявляю, якою товстою буде Книга памʼяті, і скільки разів потім дзвонитиме той самий Дзвін біля Міністерства оборони, щодня нагадуючи нам усім ЦІНУ, яку сплачує Україна за «сойтись посередине» і «я побачив мир в очах Путіна». Це якщо не згадувати цілком безглузді заяви так званих Слуг напередодні повномасштабного вторгнення!

 

Ілюстрація: @jamesfregan і Andrii Ganul

Автори
, , ,