Лави поліції Хмельниччини та Луганщини поповнили спецпризначенці КОРД (фото, відео)

Сьогодні, 18 серпня, голова Національної поліції Сергій Князев вручив сертифікати поліцейським з Хмельницької та Луганської областей. Бійці пройшли двохмісячну підготовку за спеціальною програмою і відтепер виконуватимуть відповідні завдання у обласних підрозділах.

Як зазначив очільник Нацполіції, за традицією випускаються кордівці відразу для двох областей. Ці бійці у різних регіонах і за різних обставин нестимуть однаково важливу службу.

«Ви навчені знешкоджувати злочинців, рятувати життя громадян та офіцерів поліції. Кілька років тому мало хто розумів, що так може бути, але тепер в кожному головному управлінні є підрозділи, які дуже успішно роблять свою роботу. Ці підрозділи, які вже працюють на місцях довели, що вони працюють лише з позитивними наслідками», – заявив Сергій Князєв.

Також глава НПУ зазначив, що наразі йде робота щодо удосконалення чинної нормативної бази з метою розширення повноважень підрозділу. «Керівництво Національної поліції хоче якомога швидше реалізувати проект наказу, який вже пройшов всі необхідні обговорення. Він передбачає, що силова фаза щодо звільнення заручників перейде на плечі старшого керівника КОРД. Це вам дасть можливість самостійно приймати рішення», – наголосив Сергій Князєв,

Окремо голова Нацполіції подякував американським партнерам, які надають значну фінансову підтримку у навчанні і підготовці кордівців.

«Війна закінчиться, а мир треба берегти – це саме ваша робота», – зазначив Сергій Князєв, звертаючись до бійців і підкреслюючи важливість КОРД.

Заступник голови Нацполіції Олексій Руденко наголосив, що КОРД залишається одним із самих підготованих підрозділів.

«На сьогоднішній день вас дуже мало, але ви одні із самих підготовлених стройових підрозділів Національної поліції. Ми пишаємося вами», – підкреслив Олексій Руденко.

Джерело

Автор