Ніхто не хоче зараз вибачитися?

Сергій Місюра

Який же сьогодні прекрасний день 🙂 .

Практично 6 років тому, 27 вересня 2017 року, відбулась трагедія для України. Вибухнули склади в Калинівці, і я це все пам’ятаю як вчора.

Я тоді ще вночі отримав інформацію та написав, що це диверсія, скинули з дрона вибухівку і детонували склади. Що це ніяка не недбалість чи “влада зливає партіотів та сама знищує арсенали” – це конкретна диверсія російських спецслужб, і вони це роблять не в перший раз. Мій допис з інсайдами розлетівся, я дав багато коментарів каналам і медіа, всім було зрозуміло – що це диверсія.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Але 28 числа виходить на манеж тодішній військовий прокурор Матіос (той, що “я офігів, Валєра”) і на всю Україну говорить, що то все не диверсія, а те, що пишуть типу мене, – все казки. От так встав і спростував мої слова про диверсію. Чомусь йому так хотілося тоді перекласти вину на військових чи владу, а бачити російський слід він вправно не міг. Чи не хотів.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

І сьогодні ДБР і СБУ (практично на роковини трагедії біля Калинівки) роблять заяву, що з чеськими колегами знайшли, довели і показали причетність російських спецслужб до вибухів на наших арсеналах у 14 і 15 роках. І не тільки в тих роках, але і в Чехії, і зараз будуть працювати по інших випадках.

“Сьогодні вже можна стверджувати з високою долею вірогідності, що до більшості вибухів на українських та іноземних складах стояли саме ці підрозділи гру та виконавці”, – цитую повідомлення ДБР.

Сьогодні все стало на свої місця.

Мої слова підтвердили в ДБР, і я ніколи не буду щось вам повідомляти без 100% підтвердження. А Матіос залишився на задвірках історії, і ніхто його більше не побачить.

Я довольний, як слон 😎 .

П.С. І ви б чули, що мені говорила людина з наших спецслужб, яка розповіла про цю диверсію в Калинівці,  – про цю заяву Матіоса, і що вона про нього думає 😆 .

А далі ще було багато зашкварів у Анатолія. Наприклад, одразу згадав про його експертне бачення тепловізором через вікно 🙂 . Одним словом, чудо в пірях, а не військовий прокурор 😛 .


Ірина Геращенко

Навіть на 100% свої для Банкової ДБР і СБУ змушені визнати: вибухи на військових складах в Сватовому, Калинівці в 2015 році були російською диверсією.

Так само росіяни причетні до підриву складу з озброєнням у м. Врбетице в Чехії у 2014 році.
СБУ і ДБР встановили причетність до вибухів російських диверсантів.

Раніше українські правоохоронці відмовлялися розслідувати «російський слід». Більше того, в ВР за ініціативи Арахамії було створено ТСК по підриву складів, й винними визнали українських військових, які нібито хотіли приховати розкрадання зброї.

Ну, й звичайно, в кожному реченні згадували Порошенка і Полторака.

На звинуваченнях, що це Порошенко особисто підривав склади зі зброєю, базувалася і частина брехливої кампанії 2019 року.

Ніхто не хоче зараз вибачитися перед Порошенком, Турчиновим, Полтораком і нашою командою?

Обовʼязково в ВР піднімемо питання відповідальності всіх цих ТСК по складах, по вагнерівцях за їх безкінечну брехню.

Обовʼязково будуть вибачатися. Рано чи пізно.


Юрій Бірюков

А давайте я вам розповім про причинно-наслідкові зв’язки, бо тут ДБР прокинулося з летаргічного сну і спромоглося таки дійти висновку, що за вибухами артилерійських складів у 2014-2018 роках стояв не Порошенко, який сюрприз, а диверсанти РФ.

Так ось, про причинно-наслідкові зв’язки.

Ось якби у 2019 році ДБР не влаштовувало б цирк зі “справою Марченка” про нібито браковані бронежилети, то їх продовжували б закуповувати. І навесні 2022 року не було б істерики всієї країни з приводу броників.

От якби ДБР не влаштовувало б цирк із “плівками Деркача”, то частину російської агентури можна було б затримувати ще тоді, 2020-го. Усіх цих Деркачів, Шуфричів і так далі за списком.

Ось якби… люблю і ненавиджу це слово “якби”. Там дуже багато різного, починаючи від “справи Свинарчука” чи “вагнергейту” і закінчуючи вилученням клістронів у частин ППО. Чим могло закінчитися те чи це, до чого могло привести те чи це.

Причинно-наслідкові зв’язки, не найсильніша риса наших із вами співгромадян.

 

На заставці: Наслідки вибухів військових складів у Сватовому 29 жовтня 2015 р. Фото: ДБР

Автори
, , ,