Україні допоможуть перемогти не винищувачі F-16, а ракети, які вони несуть – The Telegraph

Олексій Лютіков / Обозреватель

Американські винищувачі F-16 допоможуть Україні перемогти у війні проти російської окупаційної армії. Проте йдеться не про маневровість і характеристики літака, а насамперед про озброєння, яке цей винищувач здатний нести.

Ракети на F-16 можуть похвалитися дуже великою дальністю і здатністю долати ППО противника. Про це повідомляє The Telegraph.

Винищувач F-16 сумісний із величезним набором ракет і бомб, деякі з яких США та інші країни вже надали Україні. Решту озброєння Повітряні сили ЗСУ можуть отримати одразу після того, як F-16 надійдуть на озброєння України.

Експерти відзначають, що найважливіше в боєприпасах, які несе F-16, є високошвидкісні протирадіолокаційні ракети, що знищують радари противника, плануючі бомби JDAM, протикорабельні ракети Harpoon та різні крилаті ракети для ураження наземних цілей. Важливу роль у війні зіграє дальність ураження озброєння F-16.

“F-16 із далекобійними боєприпасами може уражати російські цілі на всій території окупованої Росією України, включно з Кримським півостровом. Він може уразити російські військові кораблі в їхніх портах або на більшій частині Чорного моря. Він може запускати ці боєприпаси, не залишаючи контрольований Україною повітряний простір”, – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, авіаудари великої дальності можуть мати величезне значення на воєнні дії в Україні. Зокрема, це підтверджують вже існуючі факти завдавання українською армією ударів по цілях ворога на великій дальності.

“Доклавши величезних зусиль за останній рік, українські та союзні техніки з’ясували, як озброїти наявні українські військові літаки – винищувачі МіГ-29 та Су-27, а також бомбардувальники Су-24 – деякими американськими та європейськими боєприпасами”, – пишуть аналітики.

Також наголошується, що для отримання переваги над російськими окупантами у повітрі українським військовим може вистачити кількадесят винищувачів F-16.

Раніше повідомлялося, що підготовка до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 затримується через те, що деякі країни бояться провокувати Росію. У питанні надання Україні бойових літаків російська політика залякування Заходу показала значну ефективність.

Джерело

 

Фото: 1st Lt. Savanah Bray / U.S. Air Force

Автор