Кремль занепокоєний

Ростислав Павленко

Одне за одним надійшли два цікавих повідомлення.

1. Сумна коняка російської дипломатії лавров провів у Нью-Йорку зустріч з “групою колишніх чиновників США”. При цьому американська сторона “не ініціювала” цієї зустрічі, а офіційні особи участі в ній не брали.

2. Самопроголошений президент Білорусі переконує Київ, що тому треба негайно домовитися з москвою, поки контрнаступ “не позбавив такої можливості”.

Дуже знакові сигнали.

Цілий лавров користується механізмами “дипломатії іншого напрямку”, тобто “чорним ходом”, який завжди лишають привідчиненим. Щоб було як вислухати прохання про капітуляцію, наприклад.

А лукашенко так захопився своєю роллю, довіреною йому у “недоперевороті” пригожина, що випрошує її продовження і перенесення на війну з Україною.

Це означає, що наступ ЗСУ розвиваєтсья за сценарієм, який непокоїть кремль. Тому починається промацування варіантів “виходу із збереженням обличчя”.

Однак варіант один – вихід рф з усіх окупованих територій України у кордонах 1991 року, виплата репарацій і покарання винних у війні.

Цей сценарій не збереже обличчя – і навіть голови – основних винуватців війни у кремлі. Але для їхніх конкурентів у кремлівських коридорах він виглядатиме дедалі привабливішим – мірою знищення російської армії в Україні.

Тож обов’язок кожного українця зараз – підтримка Збройних Сил України. Задонатьте на ЗСУ прямо зараз.

Наблизьте Перемогу.

Автор