Порошенко в Брюсселі (фото, відео)

Не маємо права схибити: Порошенко в Брюсселі обговорив із Гендиректором з питань розширення та сусідства Єврокомісії подальші етапи приєднання України до ЄС

Петро Порошенко, який перебуває у Брюсселі, на зустрічі з Генеральним директором з питань розширення та сусідства Європейської Комісії Гертом Яном Купманом обговорив стан виконання рекомендацій ЄК для початку переговорів про вступ.

«Безпосередньо у нього в руках «українське досьє» для вступу до Євросоюзу. Вдячний за глибоке розуміння та підтримку України і нашого народу на шляху до членства в ЄС в теперішніх складних безпекових умовах», – повідомив п’ятий Президент.

«Ми детально обговорили стан та основні проблемні питання у реалізації українською владою рекомендацій Єврокомісії для початку переговорів про вступ. Сьогодні є унікальне вікно можливостей для цього. І ми не маємо жодного морального права схибити. Бо головним критерієм для визначення готовності чи неготовності України до подальших етапів приєднання до Євросоюзу є результативність українських реформ», – наголосив Порошенко у Facebook.

У контексті багаторічної програми фінансової підтримки з боку ЄС нашої держави Петро Порошенко передав співрозмовнику бачення окремих невідкладних кроків української сторони для досягнення цілей цієї програми.

Джерело

 

Порошенко під час розмови з Єврокомісаром Варгеї заявив про безпрецедентну єдність українців навколо вступу в Євросоюз

Петро Порошенко під час зустрічі в Брюсселі з Єврокомісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї наголосив на безпрецедентній підтримці українським суспільством членства України в Європейському Союзі.

«Дякую Комісару ЄС за предметну та щиру розмову. Головна тема — забезпечення належного виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії для позитивного рішення лідерів ЄС щодо початку передвступних переговорів. Наголосив на безпрецедентній єдності та консолідації влади, опозиції та громадянського суспільства навколо курсу на набуття членства в Європейському Союзі», – написав Порошенко у Facebook.

«Важливо максимально ефективно скористатись вікном можливостей для прискорення реформ та започаткування передвступних переговорів до кінця цього року. Цих проривних рішень очікує українське суспільство і українські герої на фронті. Бо кожен крок до членства в ЄС — це успіх української державності, наш крок в майбутнє і нищівна поразка путінського режиму», – переконаний п’ятий Президент.

«Проте варто усвідомити, що оцінка Єврокомісії щодо прогресу України залежатиме не від політичної кон’юнктури, а від реалізації обіцяного комплексу реформ, від конкретних результатів із досягнення критеріїв членства», – зазначає Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко в Брюсселі закликав використати унікальне вікно можливостей

Петро Порошенко, який у Брюсселі бере участь в роботі Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС, заявив про безпрецедентну консолідацію українського суспільства навколо євроінтеграції нашої держави. Він закликав використати це унікальне вікно можливостей, щоб до кінця 2023 року розпочати передвступні переговори.

Після зустрічі з Єврокомісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї Порошенко зазначив, що для проривного результату потрібно виконати всі рекомендації Єврокомісії.

«Дякую Комісару ЄС за предметну та щиру розмову. Головна тема — забезпечення належного виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії для позитивного рішення лідерів ЄС щодо початку передвступних переговорів. Наголосив на безпрецедентній єдності та консолідації влади, опозиції та громадянського суспільства навколо курсу на набуття членства в Європейському Союзі», – написав Порошенко у Facebook.

«Важливо максимально ефективно скористатись вікном можливостей для прискорення реформ та започаткування передвступних переговорів до кінця цього року. Цих проривних рішень очікує українське суспільство і українські герої на фронті. Бо кожен крок до членства в ЄС — це успіх української державності, наш крок в майбутнє і нищівна поразка путінського режиму», – переконаний п’ятий Президент.

«Проте варто усвідомити, що оцінка Єврокомісії щодо прогресу України залежатиме не від політичної кон’юнктури, а від реалізації обіцяного комплексу реформ, від конкретних результатів із досягнення критеріїв членства», – зазначає Петро Порошенко.

Стан виконання рекомендацій обговорили також на зустрічі з Генеральним директором з питань розширення та сусідства Європейської Комісії Гертом Яном Купманом. «Безпосередньо у нього в руках «українське досьє» для вступу до Євросоюзу. Вдячний за глибоке розуміння та підтримку України і нашого народу на шляху до членства в ЄС в теперішніх складних безпекових умовах», – повідомив п’ятий Президент.

«Ми не маємо жодного морального права схибити. Бо головним критерієм для визначення готовності чи неготовності України до подальших етапів приєднання до Євросоюзу є результативність українських реформ», – наголосив Порошенко у Facebook.

У контексті багаторічної програми фінансової підтримки з боку ЄС нашої держави Петро Порошенко передав єврочиновникам бачення щодо окремих невідкладних кроків для досягнення цілей цієї програми.

Джерело

 

Разом не до кінця, а до перемоги: Порошенко в Брюсселі нагадав, що Україна захищає східні рубежі Євросоюзу

Петро Порошенко в Брюсселі під час виступу на засіданні Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС закликав західних союзників посилювати єдиний антипутінський фронт до перемоги над агресором.

«Вже дев’ять років і чотири місяці триває російська агресія проти України. Майже 500 днів минуло з моменту широкомасштабного вторгнення в Україну. За даними Військового комітету НАТО майже 90% російських сухопутних військ дислокуються в Україні», – констатував Порошенко.

«Ми повинні розуміти, наскільки це важливо для глобальної демократії і свободи. Незважаючи на всі виклики, Україна продовжує боротися за виживання, за незалежність, за нашу територіальну цілісність, бореться з відвагою, з дуже сильною мотивацією, з жертовністю та успіхом», – зазначив п’ятий Президент.

«Збройні Сили України роблять диво. Ми не просто обороняємось – ми ведемо складну, але успішну контрнаступальну операцію в той час, коли росія має більше військ. росія має повітряне панування в українському повітряному просторі – але ми їй протистоїмо. У росії артилерійських боєприпасів уп’ятеро більше, але ми протистоїмо», – наголосив Порошенко.

«Це відбувається завдяки мотивації України та підтримці наших партнерів. Так триватиме до повної деокупації українських земель. Що означає перемога України? Це має бути деокупація української землі та депутінізація Європи, депутінізація росії та стабільна безпекова ситуація на континенті», – вважає Петро Порошенко.

Він також пояснив, що тема і результат контрнаступальної операції залежатиме як від ефективності української армії, так і від масштабу та швидкості військової підтримки Заходу.

«Саме перемога України гарантує мир на континенті та безпеку всього Вільного світу. Ми повинні виграти цю війну. І, будь ласка, більше не використовуйте вираз, що Європейський Союз, НАТО, наші партнери, будуть з Україною «до кінця». Ні, ми разом до перемоги. А українська перемога – це перемога Європи і перемога всього Вільного світу», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Порошенко в Брюсселі: маємо здійснити прорив до жовтня і виконати всі критерії щодо початку переговорів про членство в ЄС

Петро Порошенко під час виступу на засіданні Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС закликав зробити все необхідне, щоб до жовтня виконати рекомендації Єврокомісії і забезпечити початок передвступних переговорів про членство в Євросоюзі до кінця року. Для цього, каже Порошенко, необхідно за ці кілька місяців здійснити справжній прорив у реформах.

«Саме зараз виповнюється рік статусу України як кандидата на членство в ЄС. Нам потрібно використати дуже вузьке вікно можливостей. Протягом наступних двох-трьох місяців ми маємо продемонструвати прорив. Велика робота ще попереду. Так, як колись задля безвізового режиму у нас був список із 144 реформ, і ми це виконали. Нам зараз потрібна така ж тактика», – наголошує Порошенко.

«Це не просто «сім пунктів» для Урсули фон дер Ляєн і Європейської Комісіі, що має зробити Україна. Нам потрібно відповідати критеріям Копенгагена, і ми повинні завершити цю роботу до кінця цього року», – вважає п’ятий Президент.

«Давайте будемо спільною командою. Зараз не час для дискусій – це час діяти. Ми повинні до жовтня, до оціночної місії, надати все, що стосується верховенства права, незалежності антикорупційної інфраструктури, електронного декларування, верховенства права, свободи ЗМІ, прав людини», – пояснює Порошенко.

«Ми говоримо однією мовою. І мова ця не англійська чи українська. Це мова свободи і демократії. І ця мова дуже добре зрозуміла українцям», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

Автор