Британські зустрічі команди Порошенка (фото, відео)

Відкрити двері і не боятись путіна: Порошенко в Лондоні закликав союзників запросити Україну в НАТО

Петро Порошенко під час виступу на ювілейному Саміті Міжнародного демократичного союзу в Лондоні закликав західних партнерів запросити Україну в НАТО на Вільнюському саміті. За словами Порошенка, нерішучість Альянсу означатиме, що НАТО все ще боїться путіна.

«За кілька тижнів у нас відбудеться Вільнюський саміт. Деякі високопосадовці з країн-членів НАТО сказали, що добре, ми готові підтвердити рішення Бухарестського саміту. Не робіть цього! Через Бухарестський саміт ми маємо атаку росії. Що згадується з Бухарестського саміту? «Двері НАТО відкриті для України». Ну то давайте, якщо двері відкриті, впустіть нас. Якщо ви не впустите нас – це означає, що двері закриті», – заявив Порошенко.

«Це несправедливо для України. Ми не вимагаємо такого ж плану повного членства, як Швеція та Фінляндія. Нам потрібне лише одне слово – «запрошення». Після війни, після нашої перемоги, після всього – але запрошення зараз. Інакше це демонстрація того, що ви боїтеся путіна і путін має право вето на членство України в НАТО», – наголосив п’ятий Президент.

«Ми ніколи цього не приймемо. Це питання країн НАТО і України. Інакше ми повернемося до комуністичної епохи», – застерігає Порошенко.

Джерело

 

Порошенко у Лондоні назвав п’ять умов для перемоги України

Петро Порошенко під час виступу на Саміті Міжнародного демократичного союзу назвав п’ять головних передумов для перемоги України та поразки путінського режиму.

«У нас є п’ять складових, як виграти війну. По-перше, зброя. Західний світ повинен перевести свою економіку на військові рейки, бо росія це вже робить. Нам також потрібні ефективні санкції, а критерієм санкцій є скорочення російського експорту, скорочення можливості росії фінансувати війну. Потрібні персональні санкції – все інше це просто димова завіса», – наголошує Порошенко.

«Пункт номер три – справедливість. путін має відповідати за екоцид, за геноцид, за вибух на Каховській дамбі, за вивезення українських дітей», – зазначає п’ятий Президент.

«Пункт четвертий – фінансова підтримка. І я дуже вітаю рішення Європейської Комісії виділити на наступні три роки – з 2024 по 2027 рік – 50 мільярдів на підтримку України», – сказав Порошенко.

«І п’яте – повноправне членство в ЄС і НАТО», – говорить Порошенко.

Він також зауважив, що вкрай важливо депутінізувати Європу та світ, бо російський режим давно і глибоко вкорінив своїх агентів впливу – політичного, економічного та медійного.

«Перш ніж навіть порушити питання про те, щоб співпрацювати чи налагоджувати відносини з росією, потрібно зробити один важливий процес – депутінізувати росію. Це ж не просто путін – це ідеологія. Це стратегія. Це вся філософія існування, стиль – і не тільки путіна. Тому що путін і ленін на одній осі, а на нашій – Буш, Тетчер, Рейган і весь демократичний світ», – наголосив Порошенко.

«Тепер путін каже, росія каже, що вони воюють не проти України – вони воюють проти свободи західного типу. Вони борються проти демократії західного типу. І ми, українці, із нашим синьо-жовтим щитом, нашими Збройними Силами, які створені нами за вашої допомоги з 2014 року, захищаємо свободу, демократію, Європу і світ. Тому спочатку депутінізація, а потім будь-яка інша дискусія», – наголошує Порошенко.

«Я сподіваюся, що ми отримаємо зброю, санкції, справедливість, фінанси і, будь ласка, – запрошення від НАТО та Євросоюзу», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Депутатки «Євросолідарності» беруть участь у саміті IDU

Депутатки від «Європейської Солідарності» беруть участь у роботі 40-го Саміту Міжнародного демократичного союзу, який цими днями проходить у Лондоні.

Як повідомила у Facebook лідерка «Європейської Солідарності» у Київраді Марина Порошенко, у рамках саміту відбулася панельна дискусія Міжнародного жіночого демократичного союзу за участі колишньої президентки Хорватії Колінди Грабар-Кітаровіч, членкині британського парламенту та голови комітету з питань жінок і рівності Керолайн Ноук та інших європейських політикинь.

«Говорили про роль жінок у політиці, про питання посилення підтримки України під час війни та допомоги українським жінкам і дітям. А також – про безпековий виклик, що стоїть сьогодні перед Європою і Україною. Адже саме від результату нашої боротьби залежатиме і доля європейського континенту на найближчі роки. Дякую всім учасницям за розуміння, солідарність та підтримку на шляху до української перемоги», – пише Марина Порошенко.

Як повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді Ірина Геращенко, підтримка України є ключовою темою всіх зустрічей із західними партнерами.

«На полях IDU обговорили з колишньою президенткою Хорватії Коліндою Грабар – Катаровіч проблему розмінування в Україні. В уряді А. Пленковича пані Колінда опікується гуманітарними проблемами України. Розповіли про свій останній візит на Херсонщину, катастрофу з мінами, які через підрив окупантами Каховськоі ГЕС забруднили плавні, річки, море і землю. Пані Колінда поінформувала, що вже восени пройде велика міжнародна конференція щодо розмінування, потрібно максимально активізувати зусилля для пошуку допомоги і фінансів. Разом працюємо над цим. Для нас з Марією Іоновою це один з пріорітетів нашої міжнародної активності», – пише Ірина Геращенко.

Джерело

 

Порошенко обговорив з Ліз Трасс нагальні потреби ЗСУ та повоєнну відбудову України

Петро Порошенко у Лондоні під час Саміту Міжнародного демократичного союзу обговорив із колишнім премʼєр-міністром Великої Британії Ліз Трасс постачання західної зброї для ЗСУ та прискорення членства України в НАТО.

«Відверта та конкретна розмова із справжнім другом України, нашим відданим союзником. Висловив вдячність за взірцеве лідерство Лондона у міжнародній підтримці України», – написав Порошенко у Facebook.

«Докладно обговорили нагальні потреби Збройних Сил України, які мужньо та ефективно протистоять російському агресору на східному фланзі трансатлантичного світу», – зазначив п’ятий Президент.

«Скоординували кроки щодо подальшого просування членства України в НАТО, зокрема у контексті самітів Альянсу у Вільнюсі та Вашингтоні. Важливу увагу приділили післявоєнній відбудові України, ключовим потребам нашої держави. Вдячний Ліз Трасс за глибоке розуміння українських реалій та щиру підтримку України стільки, скільки буде потрібно для перемоги», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Порошенко в Лондоні: Україна має унікальні інвестиційні можливості, але спочатку треба інвестувати в перемогу

Проведення Міжнародної конференції з відновлення України у столиці Великої Британії вкрай важливе, адже наша держава має унікальні інвестиційні можливості. Разом з тим західні союзники перш за все мають допомогти Україні перемогти росію на полі бою – а для цього потрібні реактивні винищувачі, системи ППО та далекобійна зброя. Про це у Лондоні заявив Петро Порошенко під час інтерв’ю британському телеканалу Sky News.

«Україна має абсолютно унікальні інвестиційні можливості. Йдеться не тільки про відновлення. Ми говоримо про розбудову нової країни. Найбагатші ґрунти на континенті. Унікальна підготовка людей, унікальна можливість енергетичної системи та багато-багато іншого. Я це знаю. Тож сьогодні в Лондоні ми маємо дуже гарну дискусію з приватним сектором про їхню готовність надавати інвестиції в Україну. Для цього нам потрібно забезпечити все необхідне – верховенство права, антикорупційну інфраструктуру, захист демократії, свободу преси, прав людей. Зараз ми об’єдналися, щоб побудувати нову Україну, щоб забезпечити ці реформи. І конференція у цьому грає унікальну роль», – зазначає Порошенко.

«Але поки що немає ні графіку, ні часу. Зараз все залежить від спроможності українських Збройних Сил. Я вважаю, що мотивації у нас більш ніж достатньо. Ми дивуємо світ, ми робимо диво і зупиняємо другу за величиною ядерну державу у світі», – нагадав п’ятий Президент.

«А друга складова – це постачання зброї від наших партнерів. Ми з 2014 року розбудовували нові українські Збройні Сили, створені за стандартом НАТО. Але не існує такого стандарту НАТО, коли наступальні війська України не мають панування в повітрі, не мають реактивних винищувачів, не мають найсучаснішої ППО, не мають найсучаснішої системи радіоелектронної боротьби, яких у росії удвічі, у три-п’ять разів більше», – наголосив Порошенко.

«І навіть у цій ситуації ми демонструємо прогрес під час контрнаступальної операції, незважаючи на те, що це лише розвідка вогнем і лише 30% наших бригад, які були зарезервовані для контрнаступальної операції, задіяно в цьому процесі. Зараз ми з’ясовуємо, де наступ українських військ буде найбільш ефективним, і робимо це досить успішно. Але росія дуже сильна, російські війська мають унікальний 15-місячний бойовий досвід. Зараз це інші війська, ніж у 2014 році чи 24 лютого 2022 року. Ми за це платимо високу ціну», – констатував Порошенко.

«Але ми не сумніваємося в нашій перемозі. І чим швидше ми отримаємо реактивні винищувачі, ППО, високоточні боєприпаси, тим швидше буде наша перемога, наша спільна перемога. Це буде перемога демократії над автократією, над диктатурою, над військовими злочинцями. Україна зараз страждає від геноциду, страждає від екоциду. Надзвичайно важливо стояти разом з нами в Україні», – закликав Петро Порошенко і наголосив: «це – не допомога Україні. Це – інвестиції у вашу власну безпеку та захист демократії».

Джерело

 

Стало відомо, про що Порошенко в Лондоні говорив із впливовими світовими політиками

Петро Порошенко у Лондоні під час ювілейного Саміту Міжнародного демократичного союзу мав зустрічі із впливовими світовими політиками. П’ятий Президент закликав союзників запросити Україну в НАТО, прискорити інтеграцію до Європейського Союзу, а також забезпечити постачання необхідного високотехнологічного озброєння для ЗСУ.

Зокрема, із колишнім Державним секретарем США Майком Помпео Порошенко обговорив роль ПЦУ для зміцнення ідентичності України та постачання зброї.

«Говорили і про минуле, наші досягнення і прогрес України з 2014 року. Подякував за внесок, який зробив у тому числі і Майк, у справу розбудови Української армії, зміцнення ідентичності України та створення Православної Церкви України. Все це заклало надійні підвалили для нашої держави сьогодні і нашої ефективної боротьби», – розповів п’ятий Президент України у Facebook.

«Говорили і про майбутнє, в якому Україна обовʼязково буде успішною європейською державою з міцною економікою, демократією, верховенством права і правами людини. А також, безперечно, стане членом Північноатлантичного альянсу, адже це здатне ефективно відновити втрачене стримування росії від нових агресій, забезпечити мир, безпеку і стабільність в Європі», – підкреслив він.

Майк Помпео під час виступу на Саміті також відзначив роль п’ятого Президента Порошенка у створенні Православної Церкви України. Він назвав цю подію «викликом путіну, який намагався використати християнську церкву, православну церкву як інструмент своєї політичної влади».

Під час зустрічі з членом Європейської Комісії Йоганессом Ганом Петро Порошенко подякував за ідею створення нового фінансового інструменту Єврокомісії для України у розмірі 50 мільярдів євро, який представила Президентка Урсула фон дер Ляєн.

«Обговорили й очікуваний проміжний звіт Комісії щодо виконання Україною умов для початку передвступних переговорів до кінця цього року. Часу для зволікань немає, а тому Україна має повністю виконати необхідну домашню роботу», – наголосив Петро Порошенко.

Про зброю для ЗСУ та прискорення членства України в НАТО Порошенко говорив і з колишнім премʼєр-міністром Великої Британії Ліз Трасс.

«Докладно обговорили нагальні потреби Збройних Сил України, які мужньо та ефективно протистоять російському агресору на східному фланзі трансатлантичного світу», – зазначив п’ятий Президент.

«Скоординували кроки щодо подальшого просування членства України в НАТО, зокрема у контексті самітів Альянсу у Вільнюсі та Вашингтоні. Важливу увагу приділили післявоєнній відбудові України, ключовим потребам нашої держави. Вдячний Ліз Трасс за глибоке розуміння українських реалій та щиру підтримку України стільки, скільки буде потрібно для перемоги», – зауважив Порошенко.

З колишнім прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботом п’ятий Президент України обговорив реалізацію проєктів розмінування та післявоєнного відновлення нашої країни.

«Тоні, за час свого премʼєрства в Австралії, був одним із перших, хто підтримав Україну в 2014 році, та через 9 років продовжує нам допомагати ще з більшою силою», – зазначив Порошенко.

Про спільні виклики, єдність і солідарність задля досягнення перемоги йшлося на зустрічі Петра Порошенка з Головою Міжнародного демократичного союзу Стівеном Харпером, колишньою президенткою Хорватії Коліндою Грабар-Китарович та колишнім премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

«Результати української боротьби визначать долю континенту на ближчі десятиліття», – переконаний Порошенко.

Джерело

 

Порошенко в Лондоні показав західним союзникам трагічні кадри війни: Україна бореться за вас, за свободу і демократію

Петро Порошенко під час ювілейного саміту Міжнародного демократичного союзу у Лондоні показав політикам з усього світу шокуючі кадри зруйнованих міст і сіл України, яку знищують російські варвари. Він закликав підтримувати Україну до перемоги над ворогом.

«Майк Помпео подарував мені книжку із підписом «Ніколи не здавайся, ні на дюйм». Це – також і послання українського народу, який зі зброєю в руках пішов на захист нашої країни, нашого дому, наших міст. На початку фільму є кадр у церкві, де я був на похороні нашого народного депутата Олега Барни. Він загинув під час штурму у Вугледарі, намагаючись звільнити українську землю. А в кінці фільму – колишній голова Тернопільської ОДА Степан Барна, який тепер солдат, зі зброєю в руках воює під Бахмутом. Це – одна родина, і це дуже символічно. Це історія нашого народу», – сказав Порошенко.

«Ви бачите кадри з Херсону. Я був там тиждень тому. Ми привезли надувні човни та двигун для волонтерської бригади, яка їздить рятувати людей. Лише в Олешках через те, що росія підірвала дамбу, загинуло 500 мирних жителів. До цього неможливо звикнути, неможливо змиритися», – поділився емоціями п’ятий Президент.

«Українці роблять все можливе, щоб зберегти єдність, щоб забезпечити стійкість. Україна бореться за вас. Україна бореться за глобальну демократію, Україна бореться за глобальну свободу, і українці борються за свій власний шлях», – наголосив Порошенко.

Джерело


Ірина Геращенко

В Лондоні зараз справжній український тиждень. Не лише конференція з відновлення. Не лише чисельні івенти в аналітичних центрах, де дискутуються питання безпеки, але й демократичного розвитку України, важливості боротьби з корупцією.

В ці дні в UK проходить 40 ювілейний саміт IDU, організації, що обʼєднує правоцентристські консервативні партії не лише Британії, США, Канади, країн ЄС, але й з Глобального Півдня, Південної Америки, Азії.

Для нашої команди важливо донести партнерам і друзям кілька меседжів:

1. Детальна інформація про злочини Росії, геноцид і екоцид, влаштовані окупантами в Україні.
2. Заклик посилити санкції проти РФ. Важливо, аби до них доєдналися не лише країни ЄС і НАТО, а й треті країни, бо зараз Москва активно шукає нові ринки збуту і обхід санкцій.
3. Створення міжнародного трибуналу проти режиму Путіна.
4. Використовуємо цей важливий час, аби Україна на Вільнюському саміті НАТО отримала сигнал щодо членства.

* * *

На полях ювілейного форуму IDU подякували справжньому другу України, міністру закордонних справ Великобританії Джеймсу Клеверлі за підтримку. Закликали збільшити тренінгові програми для українських воїнів, надати ще більше зброї для успішного контрнаступу і, звичайно ж, підтримати Україну на шляху до НАТО.

Велика Британія залишається одним із лідерів підтримки України, цьому сприяє сильна позиція правлячої Консервативної партії та її керівництва.

Працюємо всією нашою командою, аби підтримка України була ще потужнішою, а Росію було покарано.

Автор