23-24 травня Петро Порошенко перебуває з візитом у Брюсселі (фото)

Порошенко у Брюсселі говоритиме про прискорення вступу України в ЄС та посилення санкцій проти росії

23-24 травня п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко перебуватиме з візитом у Брюсселі.

Під час зустрічей з представниками Європейської Комісії, Європейського Парламенту та Європейської служби зовнішньої діяльності Петро Порошенко обговорить порядок денний інтеграції України до Європейського Союзу, стан реформ у нашій державі та шляхи збільшення допомоги з боку ЄС для відсічі російської агресії, в тому числі значне посилення економічних та секторальних санкцій проти агресора, а також післявоєнне відновлення України.

Джерело

 

Порошенко в Брюсселі закликав депутатів Європарламенту почати передвступні переговори з Україною до кінця року

П’ятий Президент Петро Порошенко у Брюсселі провів зустріч з депутатами Європейського парламенту, які входять у Групу друзів України. Порошенко закликав євродепутатів забезпечити максимальне сприяння для політичного рішення лідерів ЄС започаткувати передвступні переговори з Україною до кінця 2023 року.

«Цей формат став вже доброю традицією для відвертого та змістовного діалогу з євродепутатами щодо України та її європейського майбутнього. Звичайно, наша головна мета – зміцнення стійкості України і нашої перемоги над російським агресором. Подякував депутатам Європарламенту за чітку політичну підтримку України», – написав Порошенко у Facebook.

«Ми дійшли спільного висновку, що єдино можливий спосіб нейтралізації російської загрози для України та демократичного світу – це повна перемога України на полі бою, ліквідація та притягнення до міжнародної відповідальності путінського режиму, а також безумовно членство України в ЄС та НАТО. Для досягнення цієї мети необхідно збільшити та прискорити постачання ЗСУ сучасних наступальних озброєнь та військової техніки, посилити санкційний режим проти росії для унеможливлення подальшої агресії, створити спеціального міжнародного трибуналу за злочини агресії, збільшити фінансову та економічну підтримку України, в тому числі торгівельну лібералізацію та програму післявоєнного відновлення нашої держави», – зазначає лідер партії.

Під час зустрічі також детально обговорили стан демократії в Україні в умовах воєнного стану та прогрес у реалізації реформ, зокрема у сфері децентралізації та антикорупційної політики.

«Є чітка позиція про те, що війна не має стати приводом для гальмування чи згортання демократії та реформ в Україні, бо саме за спільні цінності та вільне європейське майбутнє сьогодні бореться український народ», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко в Брюсселі обговорив з Єврокомісаром виконання Україною критеріїв членства у Євросоюзі

Петро Порошенко в Брюсселі обговорив з Єврокомісаром з питань розширення та політики сусідства Олівером Варгеї виконання Україною критеріїв членства у Євросоюзі. Про це Порошенко повідомив у Facebook.

«Дякую Комісару Оліверу Вергеї за змістовну і відверту зустріч. Обговорили стан виконання Україною критеріїв членства в Європейському Союзі, в тому числі умов, необхідних для початку передвступних переговорів з ЄС у кінці 2023 року. Ми були спільними у розумінні, що формальне рішення про передвступні переговори є лише початком тривалого шляху щодо досягнення відповідності критеріям членства, особливо в частині демократичних цінностей, незалежності правосуддя та антикорупційних зусиль», – пише Порошенко.

«Подякував Європейській Комісії за потужну проукраїнську позицію та допомогу у відсічі російської агресії, відновленні територіальної цілісності, фінансово-економічній стабілізації. Ми також обмінялись думками щодо ефективної післявоєнної відбудови України з акцентом на важливість залучення міжнародних донорів та забезпечення належної координації і підзвітності», – повідомив п’ятий Президент.

Джерело