«Перемогу створюють прості люди!» – Валерій Залужний (відео)

Валерій Залужний

Феномен цієї війни – це наші люди. Самовідданість українського народу у боротьбі за свою незалежність. Та потрібно розуміти, що шлях до Перемоги – довгий і складний.

Про це і не тільки розповів у інтерв’ю Дмитру Комарову напередодні першої річниці повномасштабного російського вторгнення.

Ключове:

✓ Війна розпочалася у 2014 році. 24 лютого 2022 року змінилися її масштаби. Фактично саме ці вісім років загартували нас і навчили воювати, вбивати ворога, а не чекати, що він заспокоїться. І росіяни цього від нас не очікували.

✓ Стратегічна ціль росії полягає у тому, щоб знищити українську державність як таку. Росіяни свідомо продовжують їхати сюди, щоб убивати наших людей. І сутність цієї війни полягає у тому, що якщо зараз ми не знищимо цього ворога, то будемо знищені ми.

✓ Складність ситуації спонукала нас шукати варіанти, яким чином діяти в умовах, коли це буде переважаючий противник. Коли наступ триватиме майже з усіх напрямків і буде досить потужним та стрімким. Було проведено великий комплекс заходів. Військові частини, бригади могли переміститися із Закарпатської у Київську область, Херсонську і врешті опинитися в Одеській. Було проведено великий комплекс навчань, який дозволив нам повністю змінити конфігурацію протиповітряної оборони та зберегти потенціал, що маємо сьогодні.

✓ Напередодні повномасштабного вторгнення Збройні Сили України більшою частиною перебували в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил, а меншою – відновлювали боєздатність у пунктах постійної дислокації в основному. І нам доводилося цю конфігурацію по території України, без ООС, декілька разів змінити. З часом ми зможемо про все це розповісти детально. Має бути комплексний результат, а потім аналіз всього, що відбувалося.

✓ Весь комплекс навчань та задумів, які ми розглянули, наштовхнув нас на думку, що ми маємо єдиний варіант, який може спрацювати. Ми мали в найкоротший термін нанести противнику максимальних втрат, випустити з нього кров, аби він відмовився від подальших дій на більшій території України. І це спрацювало.

✓ Всі перемоги, які вже є, здобуті ціною життів українців. Ми обов’язково згадаємо усіх героїв, які визволяли Херсон, Харківщину, Чернігівщину, Сумщину, Київ і Київщину. І детально, погодинно, посекундно з’ясуємо, що і як відбувалося.

✓ Наша Перемога – це однозначно визволення всієї окупованої території України. А також потужні, надсучасні, боєздатні Збройні Сили України, які більше не дадуть можливості російській федерації повторити те, що відбувається зараз.

Автор