Порошенко зустрівся з послом Індії в Україні

Петро Порошенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Харшем Кумаром Джейном. П’ятий Президент висловив вдячність за підтримку Індією суверенітету і територіальної цілісності України та надання гуманітарної допомоги нашій державі. Порошенко підкреслив, що Індія як країна, що сьогодні головує у Групі Двадцяти, може відіграти вагому роль заради припинення війни та відновлення справедливості.

«Відзначив, що питання України має залишатися пріоритетним у міжнародному порядку денному. У зв’язку з цим наголосив на важливості візиту Прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді в Україну напередодні саміту G20, а також запрошення України до участі в цьому форумі, який відбудеться цього вересня в Делі», – пише Порошенко у Facebook.

Сторони обговорили перспективи гуманітарних проектів за участю Індії, спрямованих на пом’якшення наслідків війни, залучення Делі до глобальної зернової ініціативи, а також післявоєнного відновлення України.

«Відзначив важливість внутрішньої єдності в Україні, яка стала визначальною у протистоянні агресору та підтримці нашої держави. Домовилися про подальші контакти та координацію», – пише Петро Порошенко.

Джерело

Автор