Чим підтримає Шмигаль армію та бізнес

Ніна Южаніна

Отже, «всі податки, які платять громадяни та бізнес, підуть саме на оборону та безпеку, на нову зброю, техніку та краще забезпечення української армії», – вкотре заявив прем’єр Шмигаль, окреслюючи План пріоритетних дій уряду на 2023 рік.

План, за його словами складається з більш ніж 500 завдань (!), з яких кожен пункт має виконавців і конкретні терміни (!) виконання.

Також Шмигаль пообіцяв і надалі, як і в 2022 році, допомагати бізнесу вистояти. Планується, зокрема, здійснити «масштабну дерегуляцію для бізнесу» зі скасуванням різних дозволів та ліцензій, а також «всі основні програми підтримки малого і середнього бізнесу залишаються і розширюються».

Нагадайте чи то підкажіть пану Шмигалю, що допомога бізнесу полягає не стільки в дерегуляції чи роздачі грантових коштів, скільки в тому, щоб податкова припинила викручувати руки платникам блокуванням податкових накладних.

Інакше це не допомога, а ведмежа послуга для бізнесу і громадян, які в ньому працюють, всі податки від яких мають піти на нашу безпеку та оборону.

Сподіваюся, у владі це нарешті усвідомлять.

І ще: вже котрий рік відсутня Програма діяльності Кабінету Міністрів України, що схвалюється постановою Верховної Ради України. Вона базується на узгоджених політичних позиціях і програмних завданнях коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Це до відома про шкідливість монобільшості у ВР і подальші наслідки для країни в цілому і економіки зокрема.

Автор