Грізний «русскій мєдвєдь» перетворився на тряпку

Вікторія Сюмар

Я колись мала честь зустрічатися з Джо Байденом десь на 1,5-годинній розмові у вузькому колі…

Він спостерігав за учасниками зустрічі більше, аніж слухав стандартні фрази. Було видно, що він так багато разів чув банальні кліше, що йому трохи нудно, але дуже оживав, коли було щось справді важливе. Так проявляється мудрість.

Рік тому Байден показав себе не лише мудрим, але й рішучим і сильним Президентом. Не так просто ухвалити рішення та піти на пряму конфронтацію з ядерною росією. Не так просто публічно заявити про майбутнє вторгнення з прямими звинуваченнями. І з декларацією – помагати Україні.

Нагадаю, 9 років тому Барак Обама прийняв зовсім інше рішення – замиритися з москвою і путіним. Вже дивлячись на анексію та агресію. Зараз це коштує дуже дорого…

Візит у Київ за день до розрекламованої промови путіна про війну – це пряма демонстрація не просто підтримки. Союзництва. Демонстраційного союзництва США, України та НАТО. І це не лишає путіну шансів…

Після перемоги України на полі бою за столом переговорів про майбутню конструкцію світу не буде росії. Якщо тільки там не відбудеться зміни влади.

І в цьому контексті дуже цікава сьогоднішня заява Навального про «український Крим» і готовність платити репарації Україні… Схоже, федерацію ждуть «смутниє врємєна». Надто багато незадоволених санкціями та ізоляцією та ще й на тлі поразок.

Ну і показова ілюстрація польського WPROST. В точку. Грізний «русскій мєдвєдь» перетворився на тряпку, об яку витирають ноги по-справжньому сильні держави. Але найперше це роблять наші хлопці і дівчата з ЗСУ.

Автор