Порошенко передає у ДШВ першу пересувну майстерню (фото, відео)

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» підготували для військових пересувну ремонтну майстерню на базі британської вантажівки DAF.

Якщо перший зразок сподобається десантникам – будуть робити ще, каже п’ятий Президент.

«DAF на фронті – річ універсальна. А у наших руках він легко трансформується хоч у засіб протиповітряної оборони, коли ми розмістили на ньому ЗУшку, хоч у банно-пральний комплекс чи спеціально обладнаний кунг, з якого злітатимуть «Посейдони», а зараз ще й у майстерню», – показав Порошенко диво-машину, повну необхідних інструментів.

«Це – перший зразок повноцінної пересувної майстерні для зони бойових дій. З повним набором усіх необхідних інструментів. Передаємо її на випробування і строгу оцінку командуванню ДШВ. Упевнений, що випробування у бойових умовах пройде успішно, і ми разом із ГО Справа Громад та Фондом Порошенка скоро будемо передавати багато таких майстерень батальйонам логістики», – зазначає п’ятий Президент.

15 січня Порошенко у Рівному передав бригаді тероборони 5 вантажівок DAF, які були переобладнані під «антишахеди». Це – спільний проєкт, який у Рівному Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа громад» реалізують із військовими, місцевою владою та командою «Євросолідарності». Ще дві вантажівки для ППО отримав батальйон ТрО, який прикриває столицю.

Також на шасі цих вантажівок виготовили спеціальні кунги для комплексів БПЛА Poseidon. Кілька комплексів такої техніки вже надійшли у війська. 

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» законтрактували у Великій Британії понад 300 вантажівок Leyland DAF.

Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

Джерело


Юрій Бірюков

Я цей допис виношував понад добу, а цей рідкісний для мене стан – зазвичай я пишу без чернеток, «з коліс». Але тут… Так що, витратите скількись хвилин на прочитання. Ну, і на фотографії, вони теж важливі.

Ми маємо багато публічних «яскравих» проєктів, у нас є багато публічних «неяскравих» проєктів, у нас багато проєктів взагалі не публічних. Парадокс волонтерських проєктів у тому, що вони повинні викликати у вас емоції та відгук, спонукати допомогти грошима – але далеко не всі проєкти, бувши критично важливими, викликають такий відгук! А так склалося, що дуже велика частка наших волонтерських проєктів… нудні. Ага.

Так, є величезний та цікавий проєкт з постачання великих БПЛА Посейдон. Так, є проєкт із постачання до ЗСУ бронетехніки – SHILED та Spartan. Вау, круто! Є чудовий і дуже комплексний проєкт по лазнях, який викликає гарні емоції, але він, в очах багатьох потенційних донаторів, якийсь не героїчний та не епічний. А що говорити про будівництво станцій обслуговування та ремонту військової техніки? Там пінобетон, цемент, цвяхи та труби, там будматеріали на мільйони гривень. І… ми нічого не розповідаємо, бо нативного відгуку таке не викликає. При цьому ремонт поламаної або підбитої техніки, як на мене, значно важливіший за сам факт її постачання.

І ось тут ми підійшли до нашого нового проєкту, який народився цього тижня без виділеного збирання грошей та галасу. МТО-АТ – майстерня технічного обслуговування автомобільної техніки. Пересувне СТО на шасі знайомої вже вам повнопривідної вантажівки Leyland DAF, з багатою комплектацією приладів та інструментів – від верстатів до зварювальних напівавтоматів. З усіма мислимими та немислимими ключами та домкратами.

Месенджери та личка червоні з учорашнього дня. Начальники автослужб знайомих бригад, начальники логістики знайомих та незнайомих бригад, командири бригад та їхні заступники. Пропонують хабарі трофеями та артефактами, обіцяють фотозвіти та відео, благають та проклинають (жартівливо). Технарі розуміють та благають. Військові розуміють і цокають язиком. Водії розуміють та визнають. А потенційні донатори?

Критична потреба армії у таких машинках вимірюється у багатьох сотнях. Це шалені гроші. Вчора було ухвалено рішення про те, що на першому етапі ми беремося виготовити 30 таких МТОшек для ДШВ, комплексне вирішення завдання для всього роду військ. Це 30 вантажівок викупити, доставити та відремонтувати. Це 30 будок-кунгів виготовити та змонтувати. Це 30 комплектів наповнення знайти, купити та змонтувати. Кошторис однієї машини – 924 000 гривень. А якщо помножити на 30 – майже три десятки мільйонів гривень.

Порошенко сплатить половину рахунків, але без вашої допомоги ми не впораємося. І тут питання – я зміг пояснити, чому цей проєкт заслуговує на вашу увагу і допомогу? Фінансами, так. І лайками, коментарями, репостами, розповідями про нього друзям та знайомим. У нас є шанс розв’язувати проблему комплексно та ефективно! І такий шанс не хочеться втратити.


Олексій Петров

Ми дуже любимо роздивлятись фото (але краще відео) нової техніки, яку Україні надають наші партнери. Дійсно, десятки сучасних броньованих автомобілів, вишикуваних в ряд, навряд чи когось залишать байдужим. Це дійсно краса, яку ще називають вбивчою. А якщо поставити в один ряд із десяток німецьких САУ «Панцергаубіце», французьких «Сізар», або польських «Крабів», то взагалі. Військовий оргазм забезпечений. І все це воює, їздить, стріляє. Тобто згідно своєму призначенню, в той чи іншій спосіб нищить російских окупантів, або допомагає це робити.

(На цьому місці вже треба робити репост).

Але у будь якому випадку це залізо, яке іноді потребує термінового ремонту. І тут постає питання. Або цю хреновину (бачили би ви той «Краб» вживу) тягнути в тил… Це купа часу, витраченого пального, матюків і таке інше… Або на позиції примчиться невеличка пересувна ремонтна майстерня і все вирішить на місці. Швидко і без зайвого головного болю.

Світлі голови зі ГО Справа Громад придумали, як вирішити це питання для військових. Ні, фраза «А государство должно» тут не підходить. Вартість однієї майстерні разом з шасі DAF «Leyland» близько мільйона гривень. Шустрі десантники вже замовили тридцять штук. Суму порахувати не важко. Половину вартості всього проєкту традиційно закриває Фонд Петра Порошенка, а другу половину знов, як завжди, та сама «Справа громад», тобто усі ви, друзі! Але чи вперше? 🙂

Дякую, друзі, за ваші донати на користь ЗСУ.

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор