Ходіння по колу

Ніна Южаніна

Опубліковано відповідь Президента України на електронну петицію про визнання права платника податків (податкового агента) на презумпцію невинуватості.

У ній зазначається, що «ефективна система гарантій забезпечення прав платників податків є важливим компонентом у сукупності передумов зміцнення економічного потенціалу держави, а її розбудова – одне із пріоритетних завдань державної влади у відповідній сфері».

Прем’єр-міністру України Д. Шмигалю запропоновано забезпечити всебічне опрацювання порушених в електронній петиції питань, включаючи проведення аналізу міжнародного досвіду у відповідній сфері, та вжити за результатами необхідних заходів, у тому числі спрямованих на посилення захисту прав платників податків під час практичного застосування нормативно-правових актів. Про результати відповідної роботи автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України.

Чи не здається ВАМ, шановні підприємці, що це просто відписка, і жодних позитивних зрушень для платників щодо тотального блокування податкових накладних, зупинення роботи підприємств перевірками прийнято не буде?

А можливо, влада і не володіє питаннями, які потребують негайних дій з її боку. Тому така і безконкретність у дорученні Шмигалю.

Очевидно, що керівництво уряду передоручить опрацювання петиції (якщо по ній взагалі буде якийсь рух) Мінфіну і податковій – і ми знову ходитимемо по колу.

Не такої реакції чекали люди, що поставили свої підписи під петицією, ой, не такої.

Як там було в промові пана Зеленського перед Верховною Радою?

«Робота держави – слідкувати за законністю і не заважати підприємцям робити свою справу».

Один в один взято з петиції, до речі. Слова, слова…

Цінність діалогу з бізнесом для влади ми вже побачили. Вкотре.

Автор