Споживча інфляція у 2022 – +26.6%

Євген Дубогриз

Загальний коментар. Несподівано небагато. Менше від девальвації, до речі. Менше від очікуваних 30%+.

Чому? Думаю, справа, крім, звісно, адміністративно регульованих цін (електрика, комуналка), ще й в споживчому попиті. Інфляція витрат – це добре, коли є гроші. Коли більшість людей воліють економити, відкладати споживання на потім, більше донатити, менше споживати, то піднімати ціни… ну можна, але не куплять 🙂.

Чи не чекати у 2023 інфляції, вищої за очікувані НБУ 20.8%? Думаю, що краще чекати та закладатися на інфляцію десь на рівні минулого року. Другий рік буде не менш складним.

І для любителів Митця, трохи побавитися.

“Входить Люда, вдягнута вагонною провідницею, в руках у Люди поднос із їжею (Ресторани та готелі: +22.5% р/р). Вона разкручує дріт на дверях (Послуги з управління багатоквартирними будинками: +3.2% р/р), відчиняє їх і зникає у темній пащі товарного вагону (Залізничний пасажирський транспорт: +4.7 р/р).

Голос Омеляна Косопизда: Скількі тєбя ждать можно, курва!
Голос Харитона Уйобищенки: Знову макарони (Макаронні вироби: +27.9% р/р), б…ь!
Голос Альфреда Юхимовича: А бацили (М’ясо та м’ясопродукти: +24.6% р/р) шо нема?
Голос Назара Сивухи: Та не чавкай ти, чучундра! Голос Магарича чавкає.

Деякий час із вагону долинає тільки чавкання, стукіт алюмінієвих ложок та репліка Омеляна Косопизда “Давай компот (Безалкогольні напої: +36.7% р/р) на х*й!”.
Трохи згодом ми чуємо хтивий голосок Назара Сивухи: “Люда, ти готовая?”, та якесь таємниче шарудіння (Різні товари та послуги: +17.8% р/р).

За декілька хвилин Люда виходить із товарного вагону, держачи акуратно складені стойкою забруднені алюмінієві полумиски (Прибирання сміття: +15.3% р/р). Вона поправляє зачіску, надіває формєний бєрєт (Одяг: +1.3% р/р) і закручує двері на дріт.

З товарного вагону чути, як хтось сито ригнув, і веселий регіт (Відпочинок і культура: +15.9% р/р). З усього видно, що його мешканцям живеться гарно і весело”.

Автор