Вийшов дитячий серіал про пса Патрона та російські міни (відео)

7 січня на ютубі відбулася прем’єра першого епізоду серіалу «Пес Патрон», повідомляє Детектор медіа.

Його головним героєм є Патрон – собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер’єр, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Виробником є студія Plastic Bag, а правовласником – ТОВ «Патрон не спить». Фінансову підтримку проєкту надало агентство USAID у партнерстві з UNICEF.

Серіал оповідає про пригоди пса Патрона на службі та про велику війну в Україні. Перший епізод має назву «Зруйнований міст». Патрон розповідає своєму товаришу, коту Тому, як розміновуватиме його. У наступних епізодах до Патрона долучаться й інші тварини.

Перший епізод набрав понад 48 тисяч переглядів. Посилання на проєкт поширюють блогери і фестиваль анімації й медіамистецтв Linoleum. Переглянути «Пса Патрона» можна і на Megogo.

Режисерка серіалу — Анастасія Фалілеєва, авторкою ідеї та сценаристкою є Саша Рубан. В озвучуванні анімаційного фільму взяли участь співачки Даша Астаф’єва і Надія Дорофеєва, актор Тарас Стадницький, репер Позитив, комік і волонтер Василь Байдак.

Саундтрек виконав гурт «Карта світу» (Karta Svitu). Його соліст Іван Марунич уже привітав аніматорів та глядачів із прем’єрою. Також він закликав популяризувати дитячий проєкт про небезпеку мін:

«Щиро радію, що тепер дітлахи мають можливість зростати ще й на новому українському унікальному контенті. Анімація — справа дуже складна і скрупульозна, тож давайте привітаємо команду й всіх причетних переглядом і підпискою».

Джерело

Автор