Завдяки Генпрокуратурі погашено 94 млн грн кредитної заборгованості

Завдяки вжитим Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України заходам під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння коштами ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» в особливо великому розмірі фармацевтичними підприємствами ПАТ «Київмедпрепарат» та ПАТ «Галичфарм», що пов’язані із бенефіціарним власником банку – одним із народних депутатів України, продовжується погашення кредитної заборгованості, яка виникла, зокрема, і внаслідок неправомірних дій окремих службових осіб зазначеної банківської установи.

Станом на 14.08.2017 вже погашена заборгованість у сумі понад 94 млн грн.

Нагадаємо, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в рамках зазначеного кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах), викрито незаконну фінансову оборудку службових осіб ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», які за допомогою нерезидентів України, у тому числі й однієї офшорної компанії, незаконно вивели активи банку в особливо великому розмірі.

Наразі до кримінальної відповідальності притягнуто п’ятьох колишніх керівників банку, три з яких за клопотанням Генеральної прокуратури України оголошені Інтерполом у міжнародний розшук.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення винних до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих збитків.

Джерело