Санкції на часі. 24.12.2022

Ростислав Павленко

Єврокомісія заморозила виділення Угорщині 22 мільярдів євро доти, доки уряд країни не виконає умов, пов’язаних із незалежністю судової системи, академічними та іншими свободами та системою притулку.

Раніше ЄС уже заморозив 6,3 мільярди євро для Угорщини доти, доки уряд Віктора Орбана не виконає список із 17 умов, пов’язаних із судовою системою та боротьбою з корупцією.

Оскільки корупція – це улюблений спосіб рашистів ставити під свій контроль політиків у всьому світі, боротьба з цим злом буде посилюватись. Зважаючи на залежність тієї ж Угорщини від європейських фондів, можна сказати, що час популізму за рахунок ЄС і збагачення за криваві рашистські гроші для таких політиків закінчуються.

Інакше вони ризикують опинитись на дні разом із росією.

1. «Велика сімка» заявила про виділення Україні $32 млрд бюджетної допомоги у 2023 році.

Ця сума включає 18 млрд євро від ЄС і становить близько 1,2 трлн грн, що більше, ніж український уряд сподівається наступного року зібрати податків і зборів.

2. Конгрес США проголосував за поправку про передачу доходів від заарештованих активів російських олігархів народу України.

Поправка “дає можливість Міністерству юстиції через Державний департамент переказувати доходи від заарештованих активів олігархів чи організацій, які перебувають під санкціями, народу України”.

3. Голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що необхідно встановити механізм щодо припинення членства росії у Раді безпеки ООН, оскільки вона зухвало порушує міжнародне право.

4. Азербайджанці заблокували рух колони російських “миротворців” у Лачинському коридорі та змусили росіян розвернути техніку.

5. Автозапчастини на росії подорожчали в середньому на 27,7% за період з 19 березня по 19 грудня.

При цьому запчастини на окремі марки, що залишили ринок або заморозили свою роботу на росії, подорожчали відразу на 50-60%. Певно, зважаючи на це, кількість викрадень автомобілів на росії зростає з жовтня на 25% щомісяця.

І далі ж буде.