Санкції на часі. 05.12.2022

Ростислав Павленко

В ООН поширюють проект резолюції про створення трибуналу для російського керівництва через військову агресію проти України.

Посол Сполучених Штатів з глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак розповіла про два варіанти створення такого трибуналу:

– або шляхом договору України та ООН;
– або створення внутрішнього суду, яким займеться Україна з ЄС або Радою Європи.

Такі процеси означають, що «контури кінця війни» справді починають промальовуватись. Але не через «недопущення надто великої поразки путіна чи перемоги України», як фантазують у деяких медіа. А шляхом військової поразки рашистів, падіння держави-агресора на дно, зміни там влади, репарацій і покарання винних.

1. Директор Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що рф використовує більше боєприпасів, ніж виробляє, тому змушена звертатися по допомогу до інших країн, наприклад, до ірану та північної кореї.

За її словами, у рф багато запасів, але наскільки життєздатними є ці запаси, скільки їх і де вони можуть бути використані — це ті питання, які США та союзники вивчають.

2. Тому, за даними Bloomberg, США попередили іран, що будуть зривати поставки зброї до росії і підтримувати протестувальників.

3. 5 грудня набуває чинності ембарго на постачання російської нафти.

4. росія увійшла до світового топ-5 за кількістю нових випадків ВІЛ.

З 1,5 мільйона нових випадків ВІЛ у 2021 році на рф припало 3,9%. За цим показником росія випередила Танзанію (3,6%), Уганду (3,6%), Замбію (2,5%) та Кенію (2,3%).

Рашисти можуть розповідати гадості про весь світ, але самі котяться до найгірших показників.

5. Поки Європа «замерзає від холоду» з повними сховищами і «страждає» у підготовці до Різдвяних свят, у російській Тулі вже друкують продуктові талони.

І далі ж буде.

Автор