Як Україні вдалося переграти путінську пропаганду

Джон Сміт

Насправді, головна причина того, як Україні вдалося переграти путінську пропаганду і прихилити симпатії світу на свій бік, – це український народ. Не Байден, не Джонсон і навіть не, прости господи, Зеленський з його відосіками.

Лише Майдан 2014 року і те, як він пройшов, показали світу: українці – цивілізована нація порядних людей, які з дерев’яними щитами йдуть на кулі за свободу.

Цей простий і чесний посил виявився значно сильнішим за всі путінські мільярди з казками про “нацистів”.

Також те, що українці впіймали беркутівців і не розірвали за руки, за ноги на частини, а навіть після вбивств зберегли життя і здоров’я цій підлоті, показало світу внутрішню силу українців. Які навіть в таких умовах не впали до рівня звірів, а залишились людьми.

Все це і прихилило спочатку симпатії таких як Джон Маккейн, а за ними і всіх інших.

Ми впродовж 8 років зуміли втримати цей курс на порядність, і наша правда перемогла.

Тепер орки пищать, що їм в світі не вірять, а ми користуємося плодами нашого вміння прихилити симпатії нейтралів.

Але варто пам’ятати важливе: ми могли зробити помилку. На Майдані були і ті, хто нав’язували нам і інші сценарії поведінки. Від умовного «білоруський “протест”-2020» з “протестом без політиків” і до “«рішучого і дієвого» як в Сирії-2011, де опозиціонери одразу почали знищувати асадівських ментів, а потім отримали бомби на свої голови вже в якості “терористів”. Ми не виявилися дурниками, яких вороги зуміли розвести і спровокувати, і в цьому наша велика недооцінена сила.

І нарешті треба віддати належне тим, хто тоді не давав лінчувати полонених беркутівців, і хто не дав зробити мойдан без політиків. Я ще тоді вважав і після цього ніколи не забував, що встояти в цих рельсах тоді допоміг “смішний кролік Сєня” і “глупий Кличко”, якому шмаляли в обличчя з вогнегасника, бо він недостатньо рішучий і дієвий. І всі ці нєгодяї Турчинови, Пашинські та Порошенки, Парубії і Чорновол, які “тиснули руку Януковичу”тм виявилися значно мудрішими і далекогляднішими “батьками-засновниками” нації за все путінське фсб. Всі ці грозні путіни і його клоуни з кремля проти наших виявилися просто зграєю дурних негідників.

Автор