Студенти Національного авіаційного університету склали Військову присягу

Понад сто студентів 4-го та 5-го курсів кафедри військової підготовки Національного авіаційного університету, які проходять військовий вишкіл за програмою підготовки офіцерів запасу, склали Військову присягу в одній із бригад тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України.

На урочистому шикуванні до майбутніх офіцерів запасу та їх родичів звернувся начальник групи військово-соціальної роботи управління морально-психологічного забезпечення Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Сергій Ємельяненко.

– Шановні майбутні офіцери запасу, а може, хтось з вас вже вирішив обрати шлях кадрового офіцера! Шановні батьки! Сьогодні у вас важлива подія – ви приймаєте Присягу на вірність Українському народу. Ви даєте клятву ніколи не зрадити народу України. Нехай слова з Гімну України: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» стануть дороговказом у вашому житті. Ваше завдання – набрати якомога більше знань, які вам дають ваші викладачі та досвідчені офіцери. Кожна хвилина навчання – це ваш внесок в нашу загальну перемогу, – зазначив він.

У привітальній телеграмі ректор Національного авіаційного університету побажав учасникам зборів успіхів у бойовій підготовці, підвищенні боєздатності та професіоналізму, дисципліни та організованості в ім’я зміцнення обороноздатності України.

Один за одним до столів крокували студенти для складання Військової присяги. Затамувавши подих, батьки знімали на камери урочисту подію. Ольга Яковенко, мати одного зі студентів, підтримала бажання свого сина проходити вишкіл на військовій кафедрі, адже сама походить з військової родини.

– Це вже четверте покоління захисників у нашій родині. Ми добре розуміємо труднощі армійського життя. Відправляючи сина сюди, ми сподіваємось, що він отримає практичні знання з військової підготовки. Син був приємно здивований побутовими умовами та харчуванням у бригаді. Йому дуже подобається партнерське ставлення офіцерів до студентів, які проходять навчальні збори. Ми задоволені, – зазначила мати.

На думку Ольги Яковенко, військовий вишкіл є обов’язковим для молоді, яка мусить навчитись захищати свою Батьківщину. Такої ж думки батько іншого студента Сергій.

– 20 років тому я так само приймав Військову присягу та залишився у війську. Збройні Сили змінились з того часу в кращу сторону. Хочу подякувати командуванню бригади, які підтримують військову дисципліну та професійно навчають наших синів. Мій син також вирішив стати кадровим офіцером. Хочу побажати молоді не боятися йти служити та захищати нашу Україну, – наголосив він.

Під час навчальних зборів у бригаді тактичної авіації курсанти проходять навчання за трьома військово-обліковим спеціальностям: експлуатація та ремонт літаків і двигунів, експлуатація і ремонт радіолокаційних засобів та забезпечення польотів авіації Збройних Сил України, застосування підрозділів і частин зв’язку та радіотехнічного забезпечення польотів авіації.

Згідно з планом навчальних зборів, зі студентами вже відбулися практичні заняття на стрільбищі. Стрільбу по нерухомих цілях з автомата із різних положень вони виконали на відмінно. Попереду у них інші заняття відповідно до військово-облікових спеціальностей.

Навчальна програма розрахована на набуття практичних навичок за військово-обліковими спеціальностями, отримання практики проходження військової служби, закріплення командних та стройових навичок, виховання високих морально-психологічних якостей, ознайомлення з життям і побутом військ, підвищення фізичної витривалості тощо.

Навчальні збори є заключним етапом військової підготовки майбутніх офіцерів запасу. Після успішного складання випускних іспитів студентам будуть оформлені документи для присвоєння звань «молодший лейтенант запасу».

Джерело

Автор