Ніхто не буде воювати за нас (фото)

Олександр Коваленко

В россии наспех накидали методичку, оправдывающую их ракетный удар по Польше и стали активно её форсить по всем пропагандистским площадкам.

Вот только методичка, как и многие российские ИПСО в целом, полный отстой.

Давайте пройдёмся по пунктам и разберём, почему это лажа?

1. Ракеты упали примерно в 7 км от границы с Украиной. То есть, от момента вхождения в воздушное пространство Польши, то падения, прошло мало времени и ЗРК, даже Patriot не имело возможности отреагировать на обстрел.

2.Доказательства – обломки ракет, траектория их полёта, отслеживаемая разведывательной авиацией и спутниками НАТО и всё остальное, что будет предъявлено. И да, насчёт ядерного пепла, это уже не смешно. Фазу ядерных клоунов россия давно прошла.

3.БПЛА “Рейс”? Это те, которые с красными звёздами на киле? И да, ЗРК С-300 обычно выпускается на перехват, а не вдогонку.

4. Серьёзно? Чего только мы за более чем 8 месяцев не видели. Например, Х-22, которая в районе Днепра резко изменила курс и рухнула в 2 км в поле от предположительного места назначения. Или Искандеры, падающие на Белгород.

5.По сумме вышеперечисленных аргументов, под каждым из которых имеется задокументированный фактаж, а не банальное словоблудие, у российских пропагандистов наблюдается разрыв пердячей кишки.

* * *

Российские словоблуды, после того как излили на поляков декалитры жёлчи, вдруг поняли, что загнали дичь и стали обвинять Украину в том, что это по нашей вине их ракеты упали в Польше. Мол, наше ПВО их сбило, вот они и упали там.

Что же… Отмечу, что Пшеводув в 7 км от Украины.

7 километров это расстояние, которое сбитая ракета никогда не пролетит. Тем более 2 сбитые ракеты. 2 “сбитые” ракеты, упавшие в одном месте. То есть они были умышленно направлены именно в эту локацию.

Резкая смена нарративов у леммингов мне импонирует. Многозначительно!


Антон Швець

Ні, ракетна атака рф по Польщі – це не п’ята стаття статуту НАТО.

Суть нападу в тому, що він повинен бути усвідомленим та мати на меті саме знищення інфраструктури, сил, засобів, населення або промпотенціалу члена Альянсу. Вочевидь, ракета залетіла помилково. До того ж рф не бажає окупувати територію Польщі або бомбардувати її свідомо. З точку зору Альянсу, захист Польщі в такому разі – більш міцна ПРО.

Все.
Ну це офіційно. А неофіційно вже як піде.

Упд. Можливо, що тупорилі відмазки рф типу «це українці» або «це провокація» дозволять Польщі зобразити дії рф як умисні, і тоді буде якась інша реакція.


Іван Костенко

Ні, НІХТО НЕ БУДЕ ВОЮВАТИ ЗА НАС.
Ні, 5-ту статтю ніхто не запустить.
Ні, ніхто не буде сьогодні вночі бомбити Калінінград.

Як максимум, приймуть рішення підтягнути власне ППО якомога ближче до кордонів, і тим самим перекриють над нами 150-200 км власним ППО, і це вже буде ніфіга собі, бо дозволить нам вивільнити наше ППО з тих районів та перекинути його на інші місця.

Але воювати нам треба буде все одно. І війна завтра не закінчиться. Як і не закінчиться через тиждень, два, чи місяць.


Лариса Волошина

Наші гадання про те, чи буде застосована 5 стаття статуту НАТО, видаються мені беззмістовними. Нас має цікавити, як повернути ситуацію до прецеденту МН 17. Нагадаю, що після збиття малайзійського Боїнга буди застосовані санкції більші за окупацію Криму. До того ж Росія була прив’язана назавжди до кровопролиття на Донбасі, що не дало їй виступати у якості посередника, вселивши за стіл перемовин Україну і своїх маріонеток, як це будо у Грузії та Молдові.

Зараз ситуація подібна. Удар по Польщі, навіть якщо він випадковий, має стати тригером для зміни участі Заходу у російсько-українській війні. Для цього потрібно координувати свої дії з Польщею. Навіть якщо 5 стаття не буде застосована, Україна має отримати нові види зброї та, можливо, поставити на своє крило західну авіацію.

P. S. Щодо випадковості удару, я би не поспішала із висновками. Для Росії зараз важливо змусити захід піти на перемовини зі страху розростання конфлікту. За для цього Росія наносить ракетні удари, щоб спровокувати міграційну кризу в країнах ЄС, відповідно країнах НАТО. Ця «випадковість» цілком може бути перевіркою на готовність НАТО відповідати. Ба більше, навіть якщо російські ракети залетіли на територію Польщі випадково, можна не сумніватися, що в Кремлі уважно вивчають реакцію.