Понищений, але вільний Херсон (відео)

Олександр Погребиський

Найперше, що кидається в очі, – це кількість синьо-жовтих прапорів, майже всі люди, які ходять по вулицях, себе ідентифікують саме державним прапором. Людей зараз не багато на вулицях, напевно, ще не всі усвідомили настання довгоочікуваної свободи під назвою Україна!

Діти.
Діти – це окрема історія, вони дивляться на військових як на супергероїв і біжать наввипередки зробити фото, потім дітлахи дістають з карману найцінніше, що зберігали, – це солодощі… І коли вони їх простягають в своїх рученятах, щоб поділитись з тобою, з ЗСУ, тобі стає ніяково, бо це ти набрав солодощів для них.

Фото автора

Жінки.
Жінки просто готові утопити в обіймах військових, таких справжніх та сильних емоцій я не бачив давно. Вони хочуть тебе нагодувати, і таке враження, що слово «дякую» для них – це маленьке слово, тому вони повторюють його безконечну кількість разів.

Чоловіки.
Я давно не бачив, щоб чоловіки так щиро та відверто, а найголовніше щиро, раділи! Хтось пропонує резину для пікапу, хтось ремонт, хтось допомогу.

Вони чекали, і все від самого в‘їзду до центру міста про це кричить. Вони чекали свої ЗСУ, і тепер це їх свято, ні, не так, тепер це наше спільне свято, бо всі, хто дожив до цього дня, всі дочекались…

В місті поки відсутня електроенергія, немає зв’язку, та є проблеми з водою. Але я надіюсь, що відповідні служби якомога скоріше відновлять життєдіяльність Херсона, звісно, після роботи саперів.

Я хочу щоб всі, абсолютно всі, пам’ятали, що за цей день багато хлопців та дівчат віддали своє життя, я хочу, щоб про них пам’ятали, а найголовніше, я хочу, щоб більшість зробили висновки для того, щоб діти, які сьогодні ділилися солодощами, в майбутньому не брали до рук зброю, аби знову стати на захист Херсону!

Честь!
Слава ЗСУ!
Слава ДШВ!
Ніколи не здавайтесь! Херсон не здався і переміг!

 

Фото: Суспільне

Автор