Санкції на часі. 09.11.2022

Ростислав Павленко

Попередні результати проміжних виборів до Конгресу США показують, що демократи і республіканці матимуть паритет у Сенаті (у разі рівного розподілу голосів вирішальний голос належить віце-президенту, який за посадою головує у верхній палаті Конгресу), а у Палаті представників республіканці матимуть перевагу у кілька голосів. Це робить неактуальними сподівання рашистів на зменшення допомоги Україні. Серед республіканців багато прихильників нашої держави; з 2014 року Україна має двопартійну підтримку; і наші прихильники в обох партіях отримуватимуть перевагу при голосуваннях. Якщо ж це означатиме зростання контролю за використанням допомоги – це матиме позитивні наслідки для її ефективності.

Щоправда, рашисти задіюють своїх троянських коней у ЄС: угорські міністри говорять про те, що не погоджуються на виділення Україні наступного року 18 млрд євро. Втім, ці заяви лунали і раніше; а зараз вони звучать до переговорів за зачиненими дверима. На них угорці матимуть, і що почути, і на які аргументи зважити.

Ти часом речник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив на брифінгу, що Сполучені Штати «не побачили нічого, що вказувало б на те, що росіяни наразі готові брати відповідальну участь у переговорах».

Напередодні Держдеп США підтвердив, що встановлення миру в Україні має ґрунтуватися на принципах Статуту ООН щодо територіальної цілісності й суверенітету, здатності для України захищати своє майбутнє, а також на притягненні до відповідальності рф за напад на Україну та вчинення воєнних злочинів.

З 2014 року рашисти розвіяли останні ілюзії щодо себе у світі. Їх або планово ведуть до дна, або використовують, визискуючи рештки ресурсів під дедалі більші дисконти. Перемоги України показують світу, що такий шлях – цілком реальний; а остаточна наша Перемога зробить світ набагато безпечнішим і справедливішим.

1. Турецька влада відмовилася впускати в повітряний простір країни російські літаки з подвійною реєстрацією, тобто «прописані» у двох юрисдикціях – на росії та за кордоном.

Ще в травні аналогічне рішення ухвалив Китай, заборонивши польоти лайнерів Boeing та Airbus із росії.

2. Нинішня росія займає 6 місце у світі за масштабами обмежень свобод в інтернеті, а за рівнем цензури в мережі поступається лише Китаю та Ірану.

3. Туроператори на росії закривають офіси через різке падіння виїзного туризму.

4. Disney закриває свій кінопрокатний підрозділ у рф і вже звільнила більшість співробітників.

5. Цього року більшість росіян не отримають новорічних премій, навіть якщо вони раніше передбачалися. 63% опитаних роботодавців заявили, що не виплачуватимуть новорічні премії підлеглим цього року. Минулого року таких було 35%.

І далі ж буде.