10 хороших новин 28.10.2022

Валентина Емінова

✔ Непереможна українська армія набила лаптям у Нововодяному склад боєприпасів, ще 5 вантажівок, які не встигли розвантажити на склад, і настріляла купу лаптів по околицях.
Авіація, ракетники та артилерія сьогодні – вогонь, погромили копрокадаврам 26 скупчень, штири позиції зеніток, командний пункт і 4 склади з боєприпасами

✔ Штати підготували нам черговий мішечок ніштячків на суму $275 млн. У мішечку – боєприпаси для Хаймарсів, броньовані автомобілі Хамві, дистанційні протимінні системи, а також вперше супутникові антени для зв’язку на полі бою, що діють поза системою Starlink. Що ти на це скажеш, Ілон Маск?

✔ Наша постійна рубрика «Новини контрнаступу на Луганщині». Траса Сватове-Кремінна вже під вогневим контролем ЗСУ, що суттєво погіршує позиції лаптів і суттєво покращує наші 😈.

✔ У Криму пропагандистка, керівниця підрозділу медіагрупи «Росія сьогодні» у Сімферополі, колишня головна редакторка «Газети.Ru» Світлана Бабаєва зробила крок доброї волі. А заодно і спростувала російський вислів про те, що куля – дура. Пишуть, що бігала полігоном під час стрільб як скажена жирафа, от і добігалася.

✔ На Донеччині «Браконьєри з 13-го головного управління департаменту військової контррозвідки СБУ (це я зараз їхній реліз цитую) виявили ретельно замаскований комплекс радіоелектронної боротьби в одному зі зруйнованих будинків на Донеччині. Це одна з останніх розробок РФ. Завдання такої РЕБ – боротьба з безпілотниками. Але наші специ просто снайперськи працюють з ударних дронів. Тож довели, що цей черговий «аналоговнєт» зразково функціонує лише на полігонах». А? А? Як я тішуся, що все більше пресофіцерів пишуть людською мовою.

✔ «Хорти» завалили замначальника штабу ПВК Вагнера під час бойового зіткнення. Правда, про те, що це якійсь великий воєвака і шишка, дізналися вже після того, як його завалили і стали роздивлятися документи.

✔ У війська приїхали югославські зенітки Zastava, які вміють збивати повітряні цілі за півтора кілометри, але і по наземних працювати не гидують. А ще скоро з Канади приїдуть 39 бойових броньованих машин бойової підтримки ACSV.

✔ На Архангельщині контрактник задавив камазом 11 строковиків. Невідомо, вирішив він так боротися з мобілізацією, чи просто плутає педалі, але від війни йому відкосити все одно не вдасться, бо туди з однаковим апетитом беруть і ї*анатів і уголовників.

✔ Депушкінізація у Києві. Перейменували ще 40 вулиць, зокрема Карла Маркса на Ґете, Пушкінську на Чикаленка, Багратіона – на Левіна, Героїв Бреста на Чорнобаївську.
А на Хмельниччині пішли далі і запустили дебогуслаєвізацію. Богуслаєв – це директор «Мотор Січі», якого підозрюють у держзраді за продаж русні деталей для літаків під час війни.

✔ Суб’єкт РФ республіка Калмикія заявила про незалежність. Декларацію, звісно, підписали не на Росії, на болотах таких проявів демократії не люблять, як скажені звірі світла, але кому треба все одно вже доложилі і осадочок залишився.

Пам’ятайте, брак русофобії шкодить майбутньому. 😉

 

Фото: Facebook Світлана Бабаєва

Автор