Яка програма влади, аби пережити цю найважчу зиму?

Ірина Геращенко

З травня наша команда розшукує по всім світам генератори і виробляє та закуповує буржуйки та батареї. Ми передаємо ці найбільш дефіцитні предмети на фронт, рахунок іде на тисячі.

Ми возили наших міжнародних партнерів Київщиною, Чернігівщиною, Харківщиною і просили генератори, адресну допомогу звільненим селам на локальні енергорішення.

В регіонах наші команди штурхали владу, аби почути – як міста і села переживуть зиму, чи закуплені генератори, і чи можливе переобладнання автономних котелень, аби забезпечити мінімальні потреби багатоквартирних будинків.

В спину чуємо насмішки диванних експертів, фінансованих владою. Буржуйки – їм смішно. Краще б бодай дров закупили для людей у звільнених селах, аніж витрачати мільйони на так звану позитивну блогоферму.

ОП коментує графіки відключень електроенергії. А де уряд і міністерство?

Було очевидно, що росіяни атакують критичну інфраструктуру, влаштовуючи Україні «холодомор».

Чи точно зараз потрібен ремонт асфальту, чи таки пріорітетніші генератори і буржуйки в промислових масштабах?

Яка програма влади аби пережити цю найважчу зиму?

Ми точно готові підтримати всі здорові ініціативи і вважаємо, що парламент не повинен самоусуватися від проблеми, а вести серйозний діалог з урядом, регіонами, нашими міжнародними партнерами.

Але такої системної роботи – немає. І це сумно.

Марафон не замінить буржуйок і генераторів, автономних опалювальних систем і котлів.

Найпростіше чесно сказати громадянам не приїжджати з-за кордону (я, до речі, дякую за цю чесність, бо в лютому ці ж чиновники за день до вторгнення водили хороводи замість рити окопи).

Але від влади українці чекають не лише констатацію фактів, а й відповідальності. І відповідей на важкі запитання, рішень, а не перекладання вирішення проблем на самих українців, які і так забагато на собі тягнуть.

Автор