Після поточно-середнього ремонту відкрито дорогу Новосілки-Чабани

12 серпня 2017 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у відкритті дороги Новосілки-Чабани. У заході взяв участь лідер Радикальної партії Олег Ляшко, представники місцевих влад, жителі Київської області.

На автомобільній дорозі 101315 Новосілки-Чабани було здійснено поточно-середній ремонт, замінено асфальтне покриття на участку дороги від перехрестя на Хотів в Чабанах до вулиці Сірка в Києві – по вулиці Васильківській у Новосілках, довжиною 3,5 кілометри з середньою шириною дороги – 7 метрів.

Облаштовано нову велодоріжку загальною протяжністю 1,7 кілометрів, встановлено 4 нових павільйони для зупинки громадського транспорту, зроблено 8 автомобільних заїздів («карманів») з посадковими майданчиками, облаштовано огорожу, встановлено відбійники, металеву бар’єрну огорожу, нові металеві перила на містку. Вздовж дороги встановлено нові дорожні знаки, нанесено дорожню розмітку та наземні переходи, обладнано дві споруди водовідведення.

На окремих ділянках дороги, згідно розробленого проекту, облаштовано тротуари бордюрами та укладено бруківку.

Замовником та виконавцем робіт є Служба автомобільних доріг у Київській області, підрядником є ПП «Автомагістраль». Роботи відбулися за рахунок співфінансування з бюджету Чабанівської селищної ради та державного бюджету України.

Міністр інфраструктури України наголосив, що нові дороги, нові електрички, нові потяги, доступні авіаперельоти мають стати буденністю в Україні: “Я вітаю мешканців старого українського села Чабани з новою дорогою. Ми маємо не просто асфальт – ми маємо тротуар, нові зупинки, велодоріжки. З наступного року запрацює Дорожній фонд, і ми будемо мати окрему статтю фінансування на безпеку дорожнього руху. Це надважливо. Я щиро сподіваюся, що завдяки успішній реалізації інфраструктурних проектів ми зможемо дати країні нову якість.

Відбудова доріг, мостів відбувається наразі по всій Україні. Я вдячний місцевим владам, які не чекають на гроші з Києва, а залучають різні ресурси для відновлення доріг та інфраструктури. Разом з тим, і в рамках бюджетного фінансування цього року ми відремонтуємо чимало. То ж відкриття нових доріг, мостів, спеціальні заходи з підвищення безпеки на автошляхах мають стати буденною справою для нашої країни, а не якимось святом”.

Джерело

Автор